Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-04-09, 17:11   #15 (permalink)
moncsicsi78
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-05-18
Összes hozzászólás: 848
Hírnév szint: 6
moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
n3d eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha valami érdekel, akkor továbbgondolom, természetesen adódnak kérdések, amire, ha tényekkel, számokkal érkezik válasz, annak roppant tudok örülni (ami ezen a fórumon is ritkaságnak számít, mondhatnánk olyan, mint a Szent Grál).

Erre mostanában akadtam. Értékelendő, hogy rögtön számlára viszi az elképzelést és követhető, de nem nagyon értem (idáig) miért érdemes pár %-ért vesződni, hacsak nem hasonló mértékű real számlatőke áll rendelkezésre.

http://www.gridtrendmultiplier.com/t...-gtm-approach/
Már találkoztam ezzel a reklámmal (magával a robottal nem). Nem tudom, pontosan milyen stratégiával dolgozik, de van egy erős tippem.
Van is olyan robotom, amely szerintem nagyon hasonló dolgot művel, eltekintve attól, hogy irányt akarna meghatározni valamilyen indikátorral. A GTT A MACD-ot használja erre, csak nem értem, miért, hiszen non-directional-nek hirdetik magukat. Na, mindegy..
Ha a tippem jó, akkor látok fantziát ebben a stratégiában, de ezen kívül többet nem tudok mondani, mert nem próbáltam... Legalább egy robot kellene, amit tesztelni lehetne hosszabb időre, az sacc-per-kábé mondana valamit a múltról.

Szerintem úgy működik, hogy nyit két irányba egyszerre, a rossz irányt gridezi, a mellette levő jót TP-vel zárja azon a szinten, ahol a rossz irányt gridezi. Ha fordul a trend, a korábban rossz iránynak kezd jó lenni, de nem egyben zárja az összes grid pozit, hanem csak szintenként, azaz a grid szinteken. Ahogy visszatér az árfolyam egy előző grid szintre, bezárja a pozitív pozit, és a mellette levő, kisebb lotos negatív pozit (summa: pozitív), és ezen a zárási szinten beköti újra azT a poziT, amelyeket most negatívban zárt. Ha megfordul az irány, akkor ismét épül a grid trend ellen, és a kisebb lotos pluszos pozik TP-vel záródnak.
Ha nem fordul meg az irány, hanem folytatódik, akkor a korábban felépített grid pozikat ugyanúgy szintenként zárogatja a mellette levő kisebb lotos negatív pozikkal egyszerre, ahogy fentebb írtam.

Ez azért jó, mert mindig tesz el profitot, de leginkább a szintenkénti zárás tetszik (nem kell megvárni, míg elegendően nagy korrekció jön az összes trendellenes grid pozi pozitív zárásához!), és az tetszik még, hogy egy-egy zárási szinten újra és újra beköti az ehhez a szinthez tartozó, előzőleg lezárt negatív pozikat. Vagyis "visszarakja" őket, így, azon túl, hogy hasznot húz akkor is, ha a korrekció nem megfelelő mértékű az összes grid zárásához, az oldalazó időszakokban is profitot hoz.
Ha mindez nem lenne, akkor a trader ülne, és csak várna és várna egy elegendő korrekcióra, de addig egy petákot sem keresne.

Ezt is, mint minden gridet, csakis multi currency alapon használnám, több páron egy számlán, megfelelően eltalált lépésközökkel a gridezést, és megfelelően eltalált kezdőlottal és lotszorzókkal... És akkor ez itt kezd nagyon szubjekítv lenni.
Ha mégsem találom el, és gáz van, akkor kell igazán okosnak lenni, vagy gazdagnak (a számla újratöltéséhez). Az okossághoz sorolnám előzetesen a "well selected pairs" kombináció összeállítását, és a páronkénti eltérő setting-et, menet közben pedig bizonyos hedge módszerekkel menthető a menteni való. A hegde-hez csak és kizárólag annyit, hogy ez esetben nem keresni akarunk vele, hanem csak menteni, és ez nagyon fontos!
moncsicsi78 elérhető   Válaszol idézettel