Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-05-31, 11:53   #74 (permalink)
willow
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Bár én nem olvastam a könyvet, de abból amit Willow írt, én mást hámozok ki. Azt ugye mindannyian belátjuk, hogy a pszichologia milyen nagy szerepet kap ebben a szakmában. Ez a jótanács inkább egy "lelki tréninre" utal, mint hogy azt sugallná, hogy anyagi érdekből adakozzon az ember. Ha rendszeresen megtanulsz könnyedén megválni a pénzed egy részétől, úgy, hogy nincs belőle kézzelfogható hasznod, az e veszteségektől való félelem ill. a kudarc érzésének igazi nagy áttörése lehet. Történetesen ha ezzel még másokon segítesz is, az egy plussz, ami amellett, hogy nemes egesztus és jó érzés, megkönnyíti a pénztől való megvállást. Az anyagi érdekek helyett sokkal inkább a emberi jellem kiépítésében látom a "hasznát", és így nem nevezném érdekből való adakozásnak. Persze ha az egyén mentális egyensúlya és a pontos tradeléshez szükséges pszichikai tulajdonságai kialakulnak, ennek nyílván sikerbéli megnyilvánulása is lesz a szakmában. Én örülök, hogy Willow megosztottad velünk ezt a kis tanmesét, engem nagyon elgondolkodtatott és nyomott egy bélyeget a felfogásomra.

Üdv:
Gio
Üdv Gio!
Örülök, hogy így látod a dolgokat. Végülis ez is egy jó meglátása a pénzhez való viszonynak. Nem tudok kiemelni részleteket az írásodból, mert minden amit leírtál nagyon igaz. Nagyon nagyon régen, jártam egy helyen, ahol azt tanították, hogyan tudjunk úgy megválni a pénztől, hogy az ne okozzon lelki traumát. A gyakorlás lényege az volt, hogy fogtam a kezembe egy köteg pénzt, és el kellett dobnom. És ezt addig kellett ismételni, amíg úgy éreztem, hogy már nem okoz különösebb nehézséget, vagy rossz érzést, megszabadulni tőle. Sajnos ennek van egy hátulütője, mégpedig az, hogy néha túl gyorsan folyik ki a pénz a kezeim közül, anélkül, hogy bármilyen lelkifurdalást okozna. Na most lehet mosolyogni!
willow nem elérhető   Válaszol idézettel