Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-04-20, 10:32   #31 (permalink)
szeki
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-02-05
Összes hozzászólás: 141
Hírnév szint: 5
szeki már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.szeki már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Rics. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát Hobglobin ha te technikai elemzés nélkül tudsz kereskedni akkor biztos profi vagy. Nekem jobban tetszik a technikai elemzés mert könnyű, meg máshoz nem is értek de ez bejön.Fölösleges indikátorokkal bűvészkedni ? Ármozgás alapján belépni ? Hosszútávu stratégiával elképzelhető amit írsz de addig kinő az ember szakálla. Rövidtávon gondolkodom.Esetleg akár napon belül is és csak devizában egyenlőre.Ez az új nikkem szóval a régi nikkem az Árpibá. Abbahagytam az egészet párszor mert túlbonyolítottam de mindég visszatérek mert szerintem lehet pénzt keresni tecnikai stratégiával.Az én stratégiám a láss,olvass,és értsd meg hogy mi és miért történik, és a higgadtság.És az hogy egyszerre 3-4 időzonát figyelek. A H4 H1 M30 M15, és úgy lépek be és ki ahogy lehet, van hogy bent maradok 1-2 napra mert bent kell, de nem kockáztatok a kicsiért csak néha mert a mohóság az emberben van. Meg annyi még hogy nem használok más indikátort csak a Commodity Chanel Indexet, A Relative Strength Indexet és néhol a Moving Avarage vonal indikátort. És még annyi hogy az egyszerűség az nem rossz dolog. De amint látom nem nagyon árulják el az emberek a stratégiájukat.Igazuk van, miért tennék ? Ki adna hatalmat a saját ellenségei kezébe ? De azért meglehetne közelíteni ezt az online kereskedést érthetőbben és egyszerűbben is nem csak haszontalan mihaszna semmire nem való stratégiákkal amiket rásóznak az emberekre. Ez vajon csak ebben az országban lehet így vagy csak én látom így ahogy olvasgatom a fórumot hogy duma az van meg nyalizás, képmutatás de tehetség meg eredmények semmi ?Akinél meg van az meg lapít a fűben.Nem olyan nagy dolog ez szerintem csak túlbonyolítják és néha becsapják az embereket butaságokkal.Tudom nem fog menni ez a topik de azért leírtam amit akartam.De azért írjon valaki ha akar ! Amúgy most pozitívban van a demószámlám. Sok sikert.
Kedves Rics,

érdekes az írásod. Hobglobin nem írt rosszat, szerintem elég jól látja a dolgokat. Pénzt keresni valóban lehet mindenféle elemzés nélkül is, véletlenszerű belépéssel, pusztán kiszállási és MM szisztéma használatával. Ne nekem hidd el, teszteld le te magad. A probléma ott kezdődik, amikor az emberek grafikont és számlaegyenleget is néznek hozzá...

Ezzel nem azt mondom, hogy fölösleges elemzni vagy indikátort használni, de önmagában ezekkel nem lehet egy vasat sem keresni. Az ember valamiért úgy kezdi el ezt a szakmát, hogy tudni akarja a jövőt. Azt hiszi, hogy minnél jobban beleássa magát az elemzésbe, annál jobban látja majd a jövőt, és ha megérti hogy mi mozgatja a piacokat, akkor majd elkerülheti a veszteség és a bizonytalanság okozta érzelmi frusztrációt és fájdalmat. Mindenki így van ezzel, nincs ezzel semmi gond, csak meg kell változni.

Meggyőződésem szerint a piacokat a piaci résztvevők mozgatják, akik több millióan vannak, akik aszerint fognak cselekedni, hogy épp milyen érzelmeket és gondolatokat élnek át. A tőzsde az emberi érzelmek óriási gépezete, pont ezért kiszámíthatatlan.
Olvass el bármely elemző portált, akiknek sokkal nagyobb tudásuk, pénzük, számítógépeik, stb. vannak. Ők sem látják a nem létező jövőt.

Abban egyetértek veled, ezen a fórumon rengeteg a ködösítés. Mindenki mondja a magáét vagy csak önigazolásért jár ide, és nincs ezzel baj, csak ez nem a kezdőknek való hely. Én azt tudom javasolni, hogy olvasgasd Van Tharp könyveit, Birgert, és a Market Wizzards-ot. Ezekben minden benne van, ami a sikerhez kell.

Le lehet írni ide bármilyen stratégiát, meg bizonygatni számlaegyenlegekkel, de semmi értelme. A pénz nem a stratégiában van. A kulcs a következetes és fegyelmezett szabálykövetés, na ez az, ami borzasztó nehéz. Idáig eljutni már-már fanatikus kitartást igényel, és sokszor nem kellemes élmény.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ne hidd el emit itt írtam, ez csak az én véleményem. Találd meg a saját utad, mert úgyis csak azt fogod tudni követni.
szeki nem elérhető   Válaszol idézettel