Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-04-20, 13:21   #32 (permalink)
stingy
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 386
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Rics. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát Hobglobin ha te technikai elemzés nélkül tudsz kereskedni akkor biztos profi vagy. Nekem jobban tetszik a technikai elemzés mert könnyű, meg máshoz nem is értek de ez bejön.Fölösleges indikátorokkal bűvészkedni ? Ármozgás alapján belépni ? Hosszútávu stratégiával elképzelhető amit írsz de addig kinő az ember szakálla. Rövidtávon gondolkodom.Esetleg akár napon belül is és csak devizában egyenlőre.Ez az új nikkem szóval a régi nikkem az Árpibá. Abbahagytam az egészet párszor mert túlbonyolítottam de mindég visszatérek mert szerintem lehet pénzt keresni tecnikai stratégiával.Az én stratégiám a láss,olvass,és értsd meg hogy mi és miért történik, és a higgadtság.És az hogy egyszerre 3-4 időzonát figyelek. A H4 H1 M30 M15, és úgy lépek be és ki ahogy lehet, van hogy bent maradok 1-2 napra mert bent kell, de nem kockáztatok a kicsiért csak néha mert a mohóság az emberben van. Meg annyi még hogy nem használok más indikátort csak a Commodity Chanel Indexet, A Relative Strength Indexet és néhol a Moving Avarage vonal indikátort. És még annyi hogy az egyszerűség az nem rossz dolog. De amint látom nem nagyon árulják el az emberek a stratégiájukat.Igazuk van, miért tennék ? Ki adna hatalmat a saját ellenségei kezébe ? De azért meglehetne közelíteni ezt az online kereskedést érthetőbben és egyszerűbben is nem csak haszontalan mihaszna semmire nem való stratégiákkal amiket rásóznak az emberekre. Ez vajon csak ebben az országban lehet így vagy csak én látom így ahogy olvasgatom a fórumot hogy duma az van meg nyalizás, képmutatás de tehetség meg eredmények semmi ?Akinél meg van az meg lapít a fűben.Nem olyan nagy dolog ez szerintem csak túlbonyolítják és néha becsapják az embereket butaságokkal.Tudom nem fog menni ez a topik de azért leírtam amit akartam.De azért írjon valaki ha akar ! Amúgy most pozitívban van a demószámlám. Sok sikert.
Nekem pl a technikai elemzésre alapozott kereskedés nagyon nem jött be. Volt egy már- már primitív buy and hold stratim évekkel ezelőtt (mikor még híre hamva sem volt rsi-nek itthon) annyi volt az egész, hogy megvettem a rv-t tartottam 1-2-3 évig majd eladtam.Ez a 90-es években évi kb 100%-ot hozott.a veszteségtűrő képességem meg nagyon jó volt, 50%DD-t simán kiültem.(mindig tőkeáttát nélkül kereskedtem, manapság sem megyek 1,5-2 fölé)
aztán jött a technikai elemzés a 2000-es évek közepén.elmentem tanfolyamra, macd, rsi, fibo...éssss semmi. sorra zártam kis (meg nagy) veszteségekkel a pozikat (veszteséget levág, nyereséget futtat(na) ha lett volna). és a számla folyamatosan kis veszteség és a 0 között volt, mert a diverzifikáció miatt a fixed income jellegű befektetések kihúzták a kakiból...
próbáltam mindent, egyszerű rsi 20-80, macd +/- divergencia, fibó szintek,amibroker programozás de nem lett jobb. a csúcs az 1min-60 min daytrade, swingtrade volt, itt csak buktam, néha sokat.
aztán rájöttem, hogy a technikai elemzés nem nekem való, mert nem hiszek abban, hogy azért megfordul az árfolyam, mert az rsi 10-20, a fibó meg 67 stb..
azóta alapvetően egy kvantitatív funda alapú megközelítést alkalmazok, nagyon kis technikai kiegészítéssel.
aprópénz keresésre meg opciós kerekedés, volailitás alapon.(magas vola eladás gyj.előtt.)ezeket vmelyik topikba régebben beírtam, de kb.senkit sem érdekelt, így befejeztem.

Írod, hogy akinek van működő stratija az lapít a fűben. Akkor most röviden beírom, miből élek de valszeg teljesen felesleges lesz, mert itt mindenki gyorsan, napon belüli devizakereskedéssel akar meggazdagodni, ami csak egy nagyon kis rétegnek sikerül (és ők sem ide írogatnak, vagy abbahagyják, mint pl Sidius. Őszintén: magyar fórumra én sem szeretek írogatni, mert tele van rosszindulatú fogalmatlanokkal, meg trollokkal. az időm meg drága..)
Stratégiák:
1,magas osztaléhozamú eszközök vétele. (pl most van:edf, gldi, srv, dbbr,rem, phk,gdl, slvo stb...ezek stabilan hozzák a pénzt.
1,a:ha nincs épp jó lehetőség a piacon, akkor a pénz Preferred stockban,ETD-ben áll, 6-10%-os hozammal. ez a kettő így kb évi 10-15%-ot hoz.
időtáv: több év
2,a: funda alpú rv.kiválasztás, technikai belépéssel.(minimális technika, ahogy írtam)
4.féle beállítással válogatok rv-t:
http://finviz.com/screener.ashx?v=21...pt_optionshort
http://finviz.com/screener.ashx?v=21...rt,sh_price_o5
http://finviz.com/screener.ashx?v=21...tionshort&ft=2
http://finviz.com/screener.ashx?v=21...sma200_pb&ft=2
2.b:ez kidob 50-60 rv-t, amiből inkább makro funda alapján szűrök tovább: pl Brazil, Török kamatemelés hatására érdemes volt ilyen rv-t venni, mert várható volt, h ezek a rv-ek a devizaárfolyamok mozgása miatt usd-ben drágábbak lesznek.(lehet, h nem ezért mentek, de eddig bejött)
2.c: belépés annyiból történik tech alapon, hogy csak akkor veszek, ha napos, hetes , havi(D1, W1, esetleg M1-nem perces, hanem M mint Month)
charton minimum vagy támasz körül van az ár.
pozíció menedzsment: diverzifikációval, pozíció méretezéssel, put, call opciókkal.
időtáv: 6 hó-2 év közt kb.
3, gyorsjelentés előtt call put kiírás vola kiárazódásra játszva.
ez hozza az aprót gyj. szezonban. itt nagyobb mozgásnál kell figyelni, és szükség esetén rv-el biztosítani az opciót. abszolút tech független.
időtáv:1nap

Tőkevédelem: főképp diverzifikációval (mind eszköz, mind földrajzi).
Befektetések összetétele
Magas osztalékhozamú befektetés:20-50%
Kötvény alapú befektetés:20-40%
Egyedi rv:20-40%
Átsúlyozás: piaci helyzet függvényében
Opciós spekuláció: bróker által biztosított tőkeáttételből megy, rövid időtáv és az éves 1,6% usd hitelkamat miatt.

A 3 kombunációjával évi 10-50% a hozam($-ban), és a befizetett összeg alá csak az 1.évben ment a tőkém, amikor még csak a tech.elemzést erőltettem.
Ezzel nem mondom, hogy az nem működik, csak azt, hogy az én személyiségemhez nem passzol a pusztán tech. alapú kereskedés.
Mindenki úgy keres pénzt, ahogy akar(vagy tud)
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel