Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-06-02, 11:51   #76 (permalink)
willow
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A tradek világában talán a legtöbb hibázás amiatt történik (azok körében, akik már rendelkeznek elegendő ismerettel, kidolgozott stratégiávan a kereskedéshez és nem szerencsejátékosok) hogy a veszteségtől való félelem miatt szegik meg azt a kialakult szabályrendszerüket, amit már leteszteltek és elégedettek az eredménnyel. Viszont egy apró változtatás már teljesen más eredményhez vezet ugyebár. Talán a leggyakrabban a nem tervszerinti zárást ill. stop változtatást követjük el mint magunk elleni merénylet. Aztán persze, hogy ismét nem megfelelő az eredmény, ami csak lavinaként ragadja el a további kereskedési önuralmainkat. Szerintem az első komoly lépcső amit a siker felé meg kell tennünk, ennek kiküszöbölése ill. tudatos kezelése. Ha belépés elött meghatározom a történésekre való reakciómat, hát ezt belépés után is parancsként kell teljesítenem. Hisz nem tud olyan történni, amire ne számítottam volna. Akkor miért is ér neha mégis meglepetésként minket az, amit látunk? Vagy csak nem tudjuk elfogadni, hogy veszteséges tradjeink is vannak és lesznek is, de a nyerők is sokszor annak tűnhetnek, mire kiforrják magukat. Na szerintem ezekkel való viszonyban segít az a jellegű mentális tréning, amit az adakozástól kapott emberünk.
Bocsi Willow, hogy épp téged linkellek be, de hirtelen csak ezt találtam és példázza az általam írottakat

Kereskedes de hogyan

Gio
Jól tetted,hogy belinkelted. Megérdemlem.Ugyanezt a hibát elkövettem tegnap is. Euro sell a nyílnál, pin után. Stop 112.25. Miután nyerőbe kerültem, az ár ellenem mozgott egy pillanatra. Egyből zártam, nem várva meg, hogy kistoppolódjak. Sajnáltam elveszteni 26 pipet. Innen kezdve természetesen hatalmasat esett, de én már nem voltam gépközelben, vagy jobban mondva ott voltam, csak nem tudtam figyelni a történéseket. Mikor az ár áttörte az alsó támaszt, és tovább esett, már nem mertem beszállni, félve a visszafordulástól. Tegnap szar napom volt, még van mit tanulnom, és edzeni az idegrendszerem.
Csatolt kicsinyítések
ahogy-en-latom-eur-jen-k.gif  
willow nem elérhető   Válaszol idézettel