Idézet:
sidius eredeti hozzászólása
Ez nem teljesen motiváció kérdése, ugyanis nem a számlaméretből adódó pénz kell, hogy a motiváció legyen! Aki "adj uram, de azonnal akar kereskedni" az pórul fog járni!
Az kapásból meghatározza az értelmes nyitó számlaméretet, hogy mi az a legkisebb egység amivel kereskedni lehet, hiszen míg a tőkeáttét beállítható, a legkisebb kereskedési mérettől csak felfelé lehet eltérni.
Tehát ha nincs csak minilot, akkor kell a több ezres számla. Megkockáztatom, hogy kb 5000 usd, de 3000-4000 legalább!
Ha van microlot is, akkor kb 500 usd elég indulásnak.
Minderre azért kell odafigyelni, hogy a számlaméretnek megfelelő pozíciót lehessen nyitni!
Ez egyébként megmondja rögtön, hogy mekkora pozíciót érdemes nyitni egy adott számlával.
http://www.earnforex.com/position-size-calculator
Például egy 3000-es számlával 2% kockázattal és 50 pipes stoppal azt mondja 0,12 lot az értelmesen nyitható. EURUSD-ben. Én egyetértek vele!
|
Értem én,teljesen egyetértek,amit leírtál az tényleg tudni kell.meg így is kell alkalmazni.
De szerintem az is fontos legelsőnek,hogy tudjuk mennyi az a kockázat forintilag amit elbírunk viselni.amit betudunk vállalni.
A 2%-os szabályhoz szerintem ez egy kis lelki adalék.
A nyereségnél meg benne van a mohóság az emberben:hogy csak ennyi?
Azután jönnek a bajok,hogy nagyobb lotot nyit mint amit kéne.