Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-06-11, 12:19   #25 (permalink)
fxtrader55
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én értem, hogy te mire gondolsz amikor azt mondod befektető! Viszont honnan veszed a 90%-ot? Mire alapozod? Van erre valamiféle statisztika? Mert a spekulánsok körében készült felmérés az USA-ban mégpedig elég széleskörű és mélységű, ha jól emlékszem egyszer még a VG-ben is megjelent és ott megáll a 90% lényegében bukik, bár sokkal árnyaltabb a kép ott is, inkább az igaz, hogy rendszeresen konzekvensen nyerő kb 5-10%. A maradék 90% tovább bontandó tehát nem teljesen fekete-fehér a rendszer.

Egyébként van egy elég jó definíció a BEFEKTETŐRE:

"Befektető az a személy, aki a befektetési szolgáltatóval, befektetési alapkezelővel, árutőzsdei szolgáltatóval, vagy más befektetővel kötött szerződés alapján saját vagy más pénzét, egyéb vagyontárgyát részben vagy egészben a tőkepiac, illetve a tőzsde hatásaitól teszi függővé, kockáztatja. "

Hatásnak teszi ki és kockáztatja, vagyis el is bukhatja! Számomra erősen kétséges, hogy 90%-ban ez nem következik be.

Én ezt a 90%-ot mindig fenntartásokkal fogadom, szerintem ugyanis az arány még rosszabb.
Ezt arra alapozom, hogy 14 év alatt sok tőzsdést megismertem és sok ügyféllel dolgolztam. Nem úgy látom/láttam, hogy 10%-uk sikeres lenne. Nagyon ritka kivétel a sikeresség, azok persze kivételek akik egy-egy óriási zuhanáskor vesznek valamilyen részvényt, eladják egy év múlva, majd elfelejtik a tőzsdét. Ilyen van jónéhány.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel