Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-07-25, 05:42   #2 (permalink)
Lucem Ferre
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-04-14
Összes hozzászólás: 696
Hírnév szint: 7
Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.Lucem Ferre elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
redkit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok, új vagyok a fórumon... és örülök annak, hogy ráakadtam. Gondoltam felvetem a fenti kérdést, mert ez most erősen foglalkoztat, és talán pont passzol az oldal profiljába.
Igen, természetesen tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon hitelezési tevékenységet csak bankok folytathatnak - részben ezért az idézőjel -, de biztosra veszem, hogy ez valahogyan megkerülhető úgy, hogy mindenki jól járjon. Pl. amolyan "egyszemélyes/kiscsoportos lízingcégként", ahol valaki megveszi a meghitelezendő valamit, és ezt átadja használatra másvalakinek, amit ez a másvalaki olyan havidíjjal kompenzál, hogy a tulajdonosnak ez megérje. Úgy gondolom, talán a legjobban ez ingatlanok esetében működne, azok nem amortizálódnak gyorsan és forgalomképesek is maradnak.

Érdekelne, mint gondoltok erről, mint potenciális befektetési lehetőségről.
Utána kell nézni a jogszabálynak, de természetesen működik a dolog, sőt, sokan csinálták/csinálják is. Magánszemélyek esetén ha jól rémlik van egy értékhatár, illetve nem mindegy, hogy alkalmi, vagy üzletszerű "hitelezésről" van szó.

Az ingatlanok esetében ez úgy nézett ki, hogy megvetted az ingatlan akár hitelre, akár kp-re, és utána kiadtad albérletnek. A lényeg a pozitív cashflow. Ilyenkor te, mit befektető vállaltad a kockázatot, és ezért fizettek neked. Amíg az ingatlanárak folyamatosan emelkedtek, és volt kereslet, ez könnyű aktívát jelentett, hiszen a bankok bármilyen ingatlanra adtak hitelt, és ha rezgett a léc, bármikor tovább is adhattad az ingatlant. 6 éve viszont nem ilyen egyszerű a modell. Ma már az ingatlan értéke nem garantált, hogy emelkedni fog, az amortizáció lehet, hogy nagyobb, mint az értékállóság, és forgalom sincs. Az sem egyszerű, hogy olyan banki hitelszerződést köss, ahol garantálják a fix kamatot a futamidőre. Enélkül pedig nem lehet üzleti tervet készíteni. Plusz infó, az ingatlan soha semmilyen módon nem lesz magántulajdon. Az állam rendelkezik felette, mindegy ki mennyit fizetett érte. Az ipari forradalom után vált elérhetővé az átlagpolgárok számára is, de az állam bármikor visszaveheti.

Valamilyen szinten a faktorcégek is ezt csinálták, miután megvásárolták a követelést, utána ők váltak hitelezővé a lakossággal szemben.

Amúgy jó irányban érdeklődsz, szerintem is ez a módja annak, hogy szép lassan felépítsd a passzív bevételt generáló eszközkészleted. Ajánlott olvasmány Kiyosaki: Cashflow-quadrant könyve.
__________________
http://skyglideforex.blog.hu/
Lucem Ferre nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések