Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-09-03, 21:53   #20 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
No ez a téma engem is nagyon érdekelne.
Előállt ugyanis az a helyzet, hogy nagyobb tőkéhez jutottunk, amit szívesen fektetnénk valami stabil és biztos helyre. Ingatlanon gondolkozunk, de semmi esetre sem akarunk albérlőkkel vesződni. Olyan megoldás kellene, ami legalább 10-15 évig nem igényel semmi teendőt.

Ezzel párhuzamosan egyik (nem közeli, de nagyon jóban vagyunk) rokonunk épp lakásvásárláson töri a fejét. Hitelt is fog felvenni. Azzal kalkulál, hogy a jelenlegi albérleti díjat hiteltörlesztésre fordítva a meglévő tőkéjével éppen ugyanott lesz. leszámítva, hogy 20 év múlva lakása lesz.

Felmerült bennünk, hogy a két dolgot összekapcsoljuk. Mi ingatlanba akarunk fektetni, ők ingatlant akarnak venni hitelre. Mi az elérhető piaci hozamoknál 1%-al magasabb "kamatot" kérve is olyan feltételekkel tudnánk nekik "kölcsönadni", ami jelentősen jobb lenne, mint a bank ajánlata. Elméletben tehát szép a történet, de sok buktatót látunk benne.
Lehet hogy szép de ilyesztő is ez a történet.

Akkorát bukhatsz amilyet el se tudsz képzelni:

Veszel lakást és ha kifizetik a hitelt akkor ő nevükön lesz de már most beköltöznek akkor kirakni sem biztos hogy tudod őket ha nem fizetnek ami azt jelenti hogy nem tudod bérbe adni vagy eladni se, tehát beleragad a befektetett pénzed amit vissza se biztos hogy kapsz.

Tudok embereket akiket átvert a legjobb barátja, 20 éves
házasság után a felesége lenyúlta a közös bankszámlapénzt mert talált egy másik párt magának, lopott tőle az anyja, kölcsön nem visszaadás, lopás... ezek átlagos ismerettségi körömből való, nem exrém hanem hétköznapi példák. A lényeg hogy ha vész van akkor nem a te érdekeid lesz az első

Hónaponta vagy más megegyezett időközönként beszedni a kölcsön részleteit és aggódni hogy nem pusztítják le a házat a rokonok... Ennyi erővel bérbe is adhatod.

Ha úgy adod el rokonnak a vett házadat hogy részenként fizetik vissza kamattal a befektetett pénzed annál jobb ha bérbe adod irodának és x év múlva lesz annyi pénzed amit a rokon adott volna vissza, utána még mindig a tied marad a ház is meg még életed végéig tovább szedheted a bérleti díjat.

Ha nem akarsz albérlőkkel vesződni, mivel jobb a rokonaiddal akikkel egy életre összeveszhetsz és azzal kell együtt élned hogy te vagy a gonosz és nekik áll feljebb miközben te segítettél rajtuk mert így jobban jártak mintha bankhitelt vettek volna.

Irodának egy lakást sokkal többér adhatsz ki, kevesebb a baj vele mivel nem lakni bérlik,
ha laknának benne (most idegen bérlőkre gondolok) nem biztos hogy jól kiszellőztetnék mosás után a párás levegőt -penészedés, ha odacsinálnak gyereket akkor meg elfelejtheted hogy kirakd őket
-gyámhatóság
  Válaszol idézettel