Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-03-19, 16:47   #76 (permalink)
salvago
Új tag

Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 4
salvago a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez alatt mit értesz?

Egyébként ahogy tudom nincs itt túl sok daytrader. Magam hosszú távra tervezek, nincs sem kedvem, sem időm spekulálni.

Egyébként engem az érdekelne, hogy miért van, hogy mindenki aki tőzsdézik a technikai elemzésekre esküszik és senki nincs aki befektet a tőzsdén és nem spekulál.

Mintha mindenkit csak a spekuláció érdekelne. Az a "hagyományos" tőzsdén fektetem be a pénzem, kialakítok hosszútávra egy portfóliót magamnak szemlélet sehol nincs.
Úgy tudom nyugaton jellemző, hogy egy család 2-3 fajta részvénybem tartja, fekteti be a pénzét. Kb. úgy, mint itthon a lekötött banki betétek.
Ha nem érzed magadénak a napon belüli kereskedést, miért nem kereskedsz napon túl? Ott van időd végiggondolni a stratégiád alapján találsz-e beszállási pontokat. Én sem kereskedem napon belül, mert még biztosabbnak érzem napon túl. Szerintem sokkal izgalmasabb, és sokkal közelebb áll a tőzsdézés fogalmához, minthogy valamibe befektetsz, és évekig benne ülsz a poziban. A napon túli sem azt jelenti, hogy hónapokig tartod a pozit, de ha mondjuk elkapod a trendet, akkor egy hónapig is benne lehetsz, úgy hogy ráépítesz a pozikra, ha jól csinálod, a stopstratégiád jó, akkor baromi nagyokat lehet kaszálni.
salvago nem elérhető   Válaszol idézettel