Téma: Buy and Hold
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-01, 10:53   #11 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
BuyAndHold eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én nem érzem úgy, hogy erre a megoldás a több TBSZ számla lenne.
TBSZ vs ETF

TBSZ előny:
-árfolyamnyereségadó mentesség
TBSZ hátrányok:
- nincs adómentesség, ha:
- megváltozik az adótörvény a következő 5-6 évben
- idő előtt kiveszed a pénzt, mert szükség van rá, vagy találsz jobb befektetési lehetőséget
- magyar állam beszopathat
- Ebben nem vagyok biztos:nincs lehetőséged ideiglenesen kiszállni ideiglenesen a befektetésből, ha egy nagyobb esésre számítasz.
- ha mégis adót kell fizetned (pl idő előtt kiszálsz), akkor nem csak a részvények valós értéknövekedése után fizetsz adót, hanem a HUF árfolyamromlása után is. (tehát a forintban számított árfoylamnyereséget adózod, nem pl USDben elért árfoylamnyereséget)

USDben vezetett számla+ ETF
hátrányok:
-biztosan kell kamatadót fizetni.
-egyszer át kell váltani a pénzt USDbe, majd amikor el akarod költeni, akkor vissza. Ezen kb 1% ot vesztesz átváltásonként

előnyök:
- nincs befektetéskor x%os levonás (ázsió), mint a legtöbb bef alapnál.
- nem kell kamatadót fizetni, ha esetleg eltörlik, mielőtt eladod a részvényeidet (na jó, ennek kicsi az esélye)
- azonnali árfolyamokat látsz, nem napi 1 árfoylamot.
- árfolyam alakulását USDben tudod követni
- (eben nem vagyok biztos) Árfolyamnyereséget USDben elért árfolyamnyereség után kell fizetni.
- alacsony költségek (megfelelő ETF választás esetén az alapkezelési költségeken megtakarított összeg kb kiegyenlíti az adóként fizetendő összeget)
- likvidebb: akkor adod el, amikor akarod, tarthatod a pénzed USDben, vagy vehetsz másik ETFet, vagy el is költheted a pénzed extra büntetés nélkül.
- az adásvételi utasításai azonnal hajdódnak végre, nem több napos csúszással.
- Nincs semmi köze az egészhez az államnak, mert nem magyarországi brókercégnél van a befektetésed:
pl nem zárolhatják a számládat államcsőd esetén (amit pl megtehetnek TBSZnél), nem szopathatnak adózási törvény változtatással,
stb
smk elérhető   Válaszol idézettel