Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-02, 11:27   #520 (permalink)
csabyke
Tag

Összes hozzászólás: 77
Hírnév szint: 3
csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
teknon eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A tegnapi hozzászólások arról, hogy zárjunk célárnál és nyissunk duplával, vagy rányissunk zárás nélkül felvetett bennem egy kérdést a Péternek ezt a 4-es piramisát látva. Én itt nem a célárnál záráson gondolkoztam, hanem a következő szituációt képzeltem el:

Tegyük fel, kép szerinti 4 helyen nyitottam volna, viszont a második nyitás után az oldalazásnál a stop-ot kb 1,2320-ra, húzva a hamis letörés kivett volna. Majd ezután a képen látható maradék 2 helyen, azaz a teljes piramis 3. és 4. helyén lettek volna újra nyitások. A kérdésem az, hogy a 2 pozis piramisom kistoppolódása után, amikor jön a 3. jel, akkor mekkora pozival szálljak vissza? Én három lehetőséget különböztettem meg:

1. 3x pozimérettel, hisz most a 3. nyitás jönne, ha nem vesz ki a stop.
2. 2x pozimérettel, hisz eddig 2 pozival voltam benne.
3. 1x pozimérettel, hisz új trade, új kockázat.

Természetesen az 1. és 2. esetben, az eredeti kockázatom 3x ill. 2x kell tradelnem, tehát ezzel túllépném 3x ill. 2x túllépem a megengedett kockázati szintemet. Viszont, mivel ebben a két esetben az volt a filozófiám, hogy az egész piramis egynek tekintem, mondhatom azt, hogy amennyiben a lezárult 2pozis piramis profitja fedezi a 3x ill. 2x es kockázatot, akkor mégsem léptem túl a kockázati szintemet.

Ki milyen stratégiát választana ilyen szituációban?

üdv: teknon
Az egyszeres poziméret ÁLL A LEGKÖZELEBB szerintem a helyes vlaszhoz, mégpedig az alábbi miatt....

Tegyük fel, hogy az előző pozicióépítésnél 50 pipre kellett tenned a stopot, mert ez volt mondjuk 500$ -nyi - általad bevállalható kockázat.... --> 1 lot

Aztán elszáll a pozi majd újra építkezel.....

Most ismét egy ÚJ pozit nyitsz, ha JÖN A JEL NYITNI KELL

De most az van, hogy a SL-t CSAK 25 pipre kell tenned...
Most is 500 USD-t kockáztathatsz, de most CSAK 25 pip fog elviini ennyit ---> 2 LOT
Tehát itt nyithattál 2szeres pozimérettel!

De mivan, ha MOST 100 pipre kell tenned a SL-t?
Akkor meg nyithatsz 0,5 LOT-al, tehát csak FÉL pozimérettel...

Minden egyes nyitáskor KOCKÁZATOT és POZIMÉRETET kell számolnod...

Amúgy a Péteré az nem PIRAMIS, mert a PIRAMISBAN változik a pozik mérete felfelé haladva, itt pedig egységnyi...

Ha 1 LOT-al volt nyitva akkor mind 1LOTtal lesz
csabyke nem elérhető   Válaszol idézettel