...nem hittem hogy ennyire sok kérdés fel tud merülni, csupán egy átlagos trade kapcsán...
Az első kérdés ahogy látom az az hogy: miért long?
A válaszom nagyon egyszerű.
A fő trend (H4) ervényben van, csupán egy korrekció zajlik.
De mivel az esés igen nagy mértékű volt és hosszú időbeni lefolyású, ezért a visszatesztje is jó eséllyel lesz akkora hogy érdemes legyen lekereskedni.
http://kepfeltoltes.hu/view/100702/9...toltes.hu_.gif
A H4-es ábrán jól látszik, hogy mindössze egy kis korrekció van, legalábbis eddig, és semmi extra.
A szabályrendszeremben pontosan meg van határozva hogy mikortól játszhatok a fő trenddel ellentétes irányba.
Meg vannak határozva a pozíciónagyságok, idősíkok, agresszív kilépési elemek.
Innetől kezdve szemrebbenés nálkül játszhatom a longomat a rendszerem elemeinek a betartása mellett.
Ahogy az ábrákból is kiderült ilyenkor alacsonyabb idősíkon kereskedem, az általános kockázati összegem kb. felével és teljesen más kiszállási rendszert használok, mint amikor főtrendet követek le.
Ugye itt jön a kérdés hogy mikortól lehet longban gondolkodni?
A válaszom az hogy akkortól amikortól már a short pozíciókra nincs megfelelő kiszállási rendszered!
Ez az oka annak hogy nem tudok egyenlőre shortolni (persze ez amikor szükséges, akkor meg fog változni...

).
Ezen az ábrán jól látszik hogy mikor történt meg egy olyan mértékű emelkedés, ami után már egyáltalán nem gondolkodom a short nyitásokban, és megvárom az első long beszállási szignált.
http://kepfeltoltes.hu/view/100702/A...toltes.hu_.gif
Ez nálam egy egyszerű fibo 50%-os szinthez van kötve.
Éppen ezért longoltam tegnap is és ma is az EUR/USD-t.
Természetesen ma estére a nyitott és egymásra épített pozíciók ismét lezáródtak, nyereséggel.
Az ábrát nem raknám ki, mert úgy érzem ismét egy tucat kérdés érkezne....
SZóval ennyi az egész.
Az nem jó meglátás hogy ÉN "sejtem hogy fordulni fog a piac" vagy előre "érzem"....
Dehogy sejtem! Fogalmam sincs hogy mi fog történni a jövőben.
De nem is érdekel.
Mivel a következő gyertya szinének az eltalálására is mindössze 50% esélyünk van, így teljesen mindegy hogy mit gondolok a piacról, vagy mi az elvárásom.
Ha a véletlennel, a kiszámíthatatlannal nem tudok pénzt csinálni, akkor megette a fene az egészet!
Azt azért érdemes átgondolni hogyha egy ilyen minimális 1-2 napos korrekción lehet annyi pénzt csinálni, mint ahogy a kereskedésekből látható volt, akkor vajon az elmúlt jónéhány hónapban vajon volt-e létjogosultsága a pozícióépítésnek???
Jobb ha nem számoljátok ki...
Persze ilyenkor szoktak azok a válaszok jönni hogy majd mi lesz akkor ha nem lesz trend?
Hát igen..
NA ez az amitől a legkevésbé kell félni!
Üdv: Péter