Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-04, 20:53   #54 (permalink)
fifi
Új tag
 
Csatlakozott: 10-07-04
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
fifi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv, csak most regeltem.
Aktív hazai tőzsdés vagyok egy ideje, nem profi, de nem is kezdő. Még bőven a tapasztalatszerzés fázisában.

Én mindjárt daytraddel kezdtem. Rádadásul TDT vel, mivel így tudtam shortolni is, a másik, hogy így volt elég "tőkém", a tőkeáttét nélkül meg nem lett volna.

A kettő kombója tényleg veszélyes, de nem annyira, mint azt itt sokan mondják elrettentésül: kezdő vagy? felejtsd el a dt-et.
Nos úgy gondolom, hogy ha van jó stratégiád és TA képességed, gyorsan tudsz dönteni, akkor nem veszélyesebb, pláne ha jól kalkulálsz a MMteddel és helyesen látsz támaszokat ellenállásokat, trendeket, trendváltásokat, azok jelet, stb. NYILVÁN TUDNI KELL, hogy: dtnél felgyorsul minden, a döntési idő, az események, a nyerés, a vesztés. de ha ezt széthúzod egy swinges időtartamára, a dolgok szinte ugyanazok. A TDTnél pedig tisztában kell lenni, azzal, hogy nagyobbak a számok, és azok nem a te számaid. Ennek megfelelően itt is felgyorsul minden, csak nem horizontálisan, hanem vertikálisan. A két felpörgés szorzatának helyes kezelése (kockázati szinten főleg) és meglátása a kulcs szerintem.

Azzal sem értek egyet, hogy egy nem profi DTsnek ne lenne alkalmas a hazai BÉT néhány blue chipje vagy indexe. Egy kettő nagy likviditású papír, ahol kicsiben szépen fel lehet szedni tapasztalatokat.

Utoljára módosítva: fifi által : 2010-07-04 20:56 Oka: kihagytam valamit
fifi nem elérhető   Válaszol idézettel