Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-07, 18:16   #11 (permalink)
ChessKing
Tag
 
Csatlakozott: 10-05-13
Hely: Szarvas
Összes hozzászólás: 50
Hírnév szint: 9
ChessKing már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ChessKing már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül ChessKing részére
Alapbeállítás

A Betfair Lóversenypiacok másik megközelítése:
A Lay fogadások kihasználásával sűrűn bekövetkező matematikai formációkat vezetnek rá az eseményekre. A 2000. évtől kezdve a számítógépeken dokumentált összes lóverseny adatait elemzés alá veszik, figyelembe véve odds határokat, versenytípusokat, távokat stb. Ebből következően látható, melyek azok a matematikai formációk, amelyek a Lay fogadások kiaknázásával sűrűn bekövetkeznek. Természetesen ezeket az adatokat féltve őrzik. A hagyományos Tőzsdén is akár száz évre visszamenőleg vizsgálják a kukorica és a búza árának alakulását.
A másik mód, csak simán szóló Lay fogadás tehető egy vagy több versenylóra.

A Sportfogadások Tőzsdéje brókercégeknél a Lay fogadások lehetősége a lóversenyeken azt jelentik, egy vagy több versenylóra tehető Lay fogadás, hogy a kiválasztás(ok) NEM nyeri(k) a versenyt. Ez új dimenzióba helyezte a lóversenyek fogadási szempontból való megközelítését. Most már nem arról van szó, hogy mindenáron el kell találni a győztest. A Lay fogadásokkal el kell találnod a vesztest, akár többet is, hiszen csak egy versenyló nyeri a versenyt.

Meglehetősen könnyen hangzik - el kell találnod a vesztest - de kezeld ezt fenntartással. Egy adott lóversenyen az árak (oddsok) tükrözik a versenylovak nyerési esélyeit. A Lay fogadásokkal bukméker felállást veszel fel, tehát ha a kiválasztás nyer, te fizeted az ellenkező oldalon álló, a fogadás elfogadásakor aktuális odds szerinti pénzösszeget. Ha a kiválasztás veszít, egyszeres tétösszeget kasszírozol.

Számokban kifejezve:Lay tétet helyezel egy 6.8 oddsal árazott versenylóra 10 tétegységgel, hogy a versenyló NEM nyeri a versenyt. Ha a kiválasztás nem nyer, 10 tétegység a profit.
Ha a 6.8 oddsal jelölt kiválasztás nyeri a versenyt, 58 tétegység a veszteség.
Mégis miért oly népszerűek a szóló Lay fogadási típusok?

Egy szoros mezőnyben versenyt nyerni nehéz, és a futó lovak közül csak egy nyeri a versenyt. Különböző lóversenytípusok vannak, korosztályok, osztályba sorolások, a versenytávok hossza, (villámversenyektől a hosszútávig) a pillanatnyi forma, az időjárási viszonyok, amelyek mind bonyolítják a helyzetet. A lóversenysportot közelről ismerő szakemberek sem mindig látják át az információk sokaságát.

A következő képernyőmentés az előző cikkben példaként felhozott lóverseny árainak és a beérkezett pénzösszegek változásának összehasonlítására ad lehetőséget két perccel a verseny előtt.

A Charton felismerhetőek a trendvonalak.

A verseny végeredménye és az összes beérkezett tétösszeg:Minden várakozástól eltérően Music Show nyerte a versenyt. Az utolsó öt percben hatszázezer euró áramlott ebbe a piacba.

Végezetül egy VIDEO, amelyben egy matematikai lay formáció rávezetése látható a piacra, a verseny kezdete előtt. Verseny közben itt nem kell közbeavatkozni. Matematikához közelállók különösen figyeljenek.
__________________
p2pfogadas.hu Investing on the Betting Exchange - Hidden treasure or risky business?
ChessKing nem elérhető   Válaszol idézettel