Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-02-06, 19:16   #8 (permalink)
stingy
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 386
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Bár nem rv. hanem etf, de talán nem lesz gond belőle. nézegettem mostanában a tőkeáttételes short term futures etf-eket. ezeknél ugye van egy adott napi ár, viszont a mögöttes termék ált. a néhány hónappal későbbi határidős lejárat.ebből, meg az elemi matekból arra gondoltam, hogy mi lenne, ha pl. olajnál, ami szvsz valahol 45 körül lokális mélyponton lehet, megjáttszanám a következőt: eladok DWTI-t (3x short etf) hosszú távra.
ebben az a ráció, h ha mégis délnek indul az olaj, akkor a fentebb említett matek alapján az etf értéke lényegesen kevesebbet fog ellenem menni, mint az alaptermék. miért is?
a napi árazás miatt az etf 3x annyi %-ot fog elmozdulni, mint az alaptermék. tehát ha az olaj 10-ről 9-re megy, akkor az etf 10-ről 13-ra (olaj esett 10%-ot, 3x etf ment 30-at)nyilván lesz ellentétes mozgás, amikor is mondjuk az olaj visszajön 10%-ot és lesz 9,9. ekkor az etf 9,1 lesz, mert 30%-ot esik. hoppá! az alaptermék gyakorlatilag nem mozdult semmit, a 3x etf meg esett 10%-ot...és ekkor még nem bonyolítottam a sztorit a határidő rejtelmeivel.nyilván, ha "jó" irányba megy el az olaj, tehát emelkedik, akkor az etf hatányozottan fogja veszíteni az értékét.visszanézve pár etf chartot, a bukta olyankor van, amikor hirtelen és nagy arányú rossz irányú mozgás van. ezeket sajnos ki kell ülni, amihez tőke kell, de ahogy néztem, ezek pár hetes,1-2 hónapos sztorik, utána a fenti logika miatt az ár "kénytelen" a nekem megfelelő irányba állni.
ott tűnik jó stratégiának a dolog, ahol hosszú távú aljat v tetőt üt az ár, és a fundamentumok sem támogatják tovább az esést, emelkedést.( pl olajnál van egy ár ami alá nem fog beesni, mert akkor inkább lezárják a kutakat). index etf-re a russ, rusl esetén néztem, ott működőképesnek tűnik, és a vix-nél is.
amit még figyelni kell,az a short selling költsége. ezeknél az etf-eknél a nagy mozgás miatt szép nagy pénzt gombolnak le az emberről a kölcsönadók. itt azt lehet játszani, hogy olyan etf-et kell választani, aminek van opciója, és jó távoli otm put-ot kiírni rá, ami kb fedezni fogja a short selling költségeit, a nyereség meg a strike price és az otm put különbsége.
tegnap jutott eszembe ez az egész ezért gyorsan meg is játszottam dwti-vel, de a gyorsan jött nyereség miatt a pszichom kidobott a pozibólami végül is nem baj, mert utána jöttem rá, h ennek nincs opciója.
csak azért írtam le ezeket, mert hátha van vkinek ilyen irányú tapasztalata, és tud vmit, amit nem vettem észre, és el lehet hasalni rajta (egyenlőre túl szépnek tűnik, olyankor mindig van vmi stikli..)
- a helyesírási hibákért meg bocs, nincs automatikus javító a böngészőmben-
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel