Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-02-17, 20:39   #9 (permalink)
stingy
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 386
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Olaj etf-fel megjáttszottam a fenti ötletet. eladtam 200db SCO-t 69-en.(ez 2x tőkeáttételes olaj short etf. ) ennek most évi 8% körül van a költsége, ezért eladtam rá egyenlőre csak 100db 60-as április 17-es lejáratú put-ot, 5,40/db áron. 200 db. esetén a short éves ktg-e kb.1100$, ezzel a put eladással fél évre fedezve van a ktg, a többit majd meglátjuk.akkor lesz meleg a dolog, ha innen tovább esik az olaj, de szvsz. hosszú távon nem lesz 30-40$, mert már most lezártak vagy 200 kutat az usa-ban. többek között ebből is gondolom, h inkább stabilizálódni, v kissé emelkedni fog az ár. akkor viszont nyerő lesz a dolog.(legrosszabb esetben is hosszú távon "erodálódik" az etf).

a másik kereskedési ötletet a béka hátsóját alulról figyelő hozamok adták.
itt vettem 200db TBT-t(ez 2x áttételes 20 year Bond short etf) 44,90-ért.ennél a terméknél nekem alacsony az opció IV-je a valószínűsített hosszú távú nyereséghez képest, -valamint ez long pozíció, ezért nincs + költsége- így még nem fedeztem le opcióval. és valszeg nem is fogom, annyira nem hiszek abban, hogy hosszú távon ekkora kamatok fennmaradnak. de az élet majd eldönti
(ezek hosszú, fél-1+ éves pozik, és szigorúan magánvélemény, nem ajánlat!)
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel