Idézet:
Black eredeti hozzászólása
Sziasztok!
A PPZ-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ha napos chart-on szeretnék kereskedni, akkor ott felveszem a PPZ-ket és megnézem hetesen, hogy ott is PPZ-ként funkcionálnak, vagy először hetes charton veszem fel őket, és naposon keresek az árhoz még közelebbi PPZ-t?
Én az első variációt alkalmaztam, de a kérdés mindig ott motoszkált a fejemben.
A válaszokat előre is köszönöm!
|
Szerintem mindegy melyikkel kezded, ha az igazán lényeges szinteket keresed, azok látszani fognak mindkét grafikonon. Természetesen ha naposon kereskedsz, ott lehetőséged van a finomabb meghatározásra, és ahhoz mérten várni a kialakult jelzést. Próbáld meg azt, hogy hetesen egy sima trendvonallal jelölöd a látható ppz-ket és utána megnézed naposon, hogy azon a környéken pontosan milyenek is voltak a reakciók.Ezután naposon beállítasz egy pontosabb zónát, ahol szignált szeretnél látni. Ezek legyenek a tényleges fordulópontokon, mert kisebb ppz-k is lesznek bőven, de ezeken nem a legmegbízhatóbbak a jelzések.Vagyis itt több a hamis szignál. Ezeket akkor érdemes felvenni a grafikonodra, ha már pozicióba szeretnél lépni, van is rá megfelelő helyen jelzés és felméred a lehetőségeket. itt fontosak ezek a kisebb ppz-k is, hisz ott várhatsz majd némi ellenállást a poziddal.Mielött nyitsz, el kell dönteni, hogy mennyire van közel az első problémás zóna, és hogy ha eléri az ár, elég messze van-e ahhoz, hogy ha vissza is fordul, ne kerülj bajba, hogy van-e időd reagálni, hogy gépnél tudsz-e lenni, vagy akár hogy tudsz-e már korábban a stoppodon szűkíteni stb. Az a lényeg, hogy mindent fel kell mérni még POZICIÓBA LÉPÉS ELÖTT és nem érhet semmi váratlanul. Ha minden helyzetre megvan a válaszod, és megfelelőnek találod a kondiciókat, akkor indulhat a hajó és a végét nem is tudod, de azt biztosra, hogy mi lesz a legrosszabb variáció stb.
Sok sikert!
U.I.: keresgélj és jelölj ppzket és tegyél fel minél több képet, mindig lesz, aki leellenőrzi. Addig kell ezt, mig automatikusan rá nem áll a szemed. Ha egy párnál nem jelentkeznek ezek igazán szépen, akkor keress másikat.Van bőven, csak a szép grafikonokkal foglalkozz.
Gio