Idézet:
Pekka eredeti hozzászólása
Szia.
A második pozit az egy egységnyi elmozdulás miatt nyitottad vagy a jelentős támasz átlépése miatt? Vagy mindkettő? 
|
egységnyi elmozdulás nem ok a belépésre.Max arra, hogy a stop 0-ba kerüljön.(ha a stratégiád része)
Belépést csak akkor, ha jelzés van.Mivel én itt eső trendet követek, ezért nekem a trend folytatásának feltételei megvalósulásai a jelzéseim. Berajzolom őket mindjárt.
Az első pozi az emelkedő countertrend törésre volt H1-en.Utána az előző komoly völgy alá zárás, ami ugye egy mélyebb völgy kialakulását jelenti, tehát még mindig az eső trend feltételei állnak fent. Itt már a stoppok az átlagárral megegyező szinten tudtak lenni, a két kékkel jelzett komoly szint között kb félúton.A 3. és 4. pozit M15-ös visszatesztek törésére nyitottam.A harmadik jó, mert ahhoz tudtam stoppokat igazítani, de a 4. korai volt.Vagyis elöszőr oda is húztam stoppokat, majd rájöttem, hogy így egy jelentéktelen helyen vannak és mivel rosszul már nem jöhetek ki belőle, ezért tágítottam a harmadik kék vonal fölé.Egyébként itt volt eredetileg a 3. pozi után.Mert ha a 4. kék vonal alá zár, ami az előző D1-es esés alja, az szintén nagyon erős short jelzés nekem.Ebből nem szeretnék kimaradni, de ha ráhúzom a stoppokat, biiztos kiráz ez a ppz. Inkább elfogadtam, hogy volt egy korai benyitásom, ami megfaragta a fennálló hasznomat, de mégegy hibát nem követek ez miatt el, hogy még a stoppokat is ahhoz igazítom. Az igazi esés még csak most kezdődik(remélem), hisz még csak a CT-nek szekedt vége és most folytatódhat a főtrend. Ahol nekem a céláram a visszateszt mértéke. Vagy szokták fibo 161,8.al is számolni. Na azt jó lenne megcsípni egy kis bővítéssel