Időmenedzsment
Sziasztok!
Eddig erről a témáról igen kevés szó esett elszórva a hozzászólásokban. Úgy érzem, fontos lenne erről egy kicsit bővebben is írni. Nekem komoly problémám van az időmenedzsmenttel, egyenlőre még nem találtam meg azt a napi ritmust, ami mellett eredményesen tudnék elemezni, pozíciót nyitni, pozíciót menedzselni és naplózni.
Arra szeretném kérni a tapasztaltabbakat, hogy osszák meg az ő módszerüket. Kíváncsi vagyok mind a daytraderek mind a swingtraderek „napirendjére”.
• Mikor elemeztek?
• Milyen rendszerességgel néztek rá a chartra?
• A pozíció menedzselést hogyan csináljátok? Mi van akkor, ha napon túl hagytok nyitva pozíciót?
• Ki hogyan egyezteti ezt össze az egyéb teendőivel (munka, család stb.)?
• Hogyan éritek el a kereskedési felületet, ha éppen nem vagytok otthon? (laptop, pda, munkahelyi gép)
Tisztában vagyok azzal, hogy áldozatot kell hozni a szabadidőből. Eddig rengeteg időt töltöttem el a tanulással és kereskedéssel, sajnos negatív eredménnyel. A fő problémám, hogy munka mellett kereskedek. Eleinte M15-ön kereskedtem munka után az esti órákban, de ez nem igazán működik nálam. Magasabb idősíkra kell mennem H4 vagy H1, de nem tudom hogyan szervezzem meg. HWTrader napi kereskedési stratégiája nagyon kevés időráfordítást igényel, esténként 1-2 óra, de ahhoz nagyobb számla szükséges.
Válaszaitokat előre is köszönöm
Üdv.
Norb_X
|