Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-31, 23:22   #35 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
GIO, tényleg nagyon szép trade!
Örülök neki hogy elég gyorsan átvetted a lényeget ami ebben a stratégiában van.
A 4. kel kapcsolatban volna csak egy meglátásom.
Ha benyitod, és utólag rájössz, hogy nem tudsz normálisan stop-ot módosítani, akkor inkább le kell zárni a 4. pozit kézzel és a többit meghagyni.
Tudom hogy miért hagytad meg... Voltál OFK-n és ott mondtam egy-két dolgot ezzel a párral kapcsolatban.

Szóval azt kell kiszámolni hogy hogyan jársz jobban, ha hagyod a 4 pozit, vagy ha egyet visszazársz ebben az esetben?
Ha marad a 4 pozi, akkor ha jól számolom nagyságrendileg 4 x 20, azaz 80 pip-et tudsz megfogni.
Mivel nem tudom hogy hol volt a kezdet stop-od, így csak gyanítani tudom hogy ez a hozam kevés, ahhoz képest!

Ha zárod az utolsót, mert rájössz hogy nemtudsz értelmesen stop-ot húzni, akkor pedig kb. 3 x 40 pip-et, azaz 120 pip körül tudsz realizálni.
A negyedik pozíciónál azért már illik a kezdeti kockázat legalább 3-4 szeresét megkeresni, minimum.
A konkrét helyzetben, ahogy a klubon az én számlámon láthattad is, be volt adva limit eladási megbízás az 1,0400 szint alá.
HA itt letörik, akkor lett volna érdemes neked is visszanyitni a 4. pozíciót, mert akkor már van egy jelentős szint amihez lehet stop-ot húzni.
Persze mindig számolni kell hogy megéri-e rányitni, vagy sem?

Ez a devizapár egyébként csak hamis letörést csinált, tehát mostanra már gyanítom hogy lezáródott az összes pozi, nyereséggel.

Egyébként tényleg szép trade, nagyon jó látni ahogy alakalmazod a tanultakat!

Üdv: Péter
Ó hogy erre nem is gondoltam!Pedig tényleg logikus. Na vésem is melyen az agyamban, hogy ha legközelebb hasonló helyzet lesz, ennek mindenképp utána fogok számolni. Tényleg nem vagyok igazán elégedett a nyereséggel, de egy hibámnak könyveltem el, és némi "tanuló pénznek". Bárcsak mindig a nem megszerzett profit elvesztésével lehetne nevelődni Sajnos könyveltem el néhány olyan hibámat is, ami már a tőkéből fáj De már alig várom a jövő hetet
Köszönöm az elismerő szavakat, sokat jelentenek. Tényleg sok dolgot tanulhattam tőled, és sok olyat is, amire nem is gondoltam volna. Még kell egy kis idő, mire letisztul a kép, és be tudom magamnak lőni a rendszert, de sok időt és energiát fordítok a tradejeim elemzésére és tesztelem ezerrel minden változtatásom, hogy más piaci szitációknál hogy viselkedik. Sikerült már egy-két komoly hibát kiküszöbölnöm, és tudom, hogy csak idő kérdése, hogy jól tudjam végre működtetni a rendszert.
És nagyon jó érzés, hogy tudhatom, számíthatok a segítségedre, ha bizonyos dolgokkal magam nem bírok, vagy csak épp nem látom a fátol az erdőt!
Remélem novemberben találkozunk, mert egyik célomul tűztem ki, hogy ha addigra sikerül összetradelnem a tábort, akkor az lesz a jutalmam
Sajnos első hónapban még a 0 sem sikerült, de tényleg sok marhaságot csináltam, amit nem fogok már. Most már csak előre!!!
Üdv: Gio
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel