Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-15, 14:21   #1 (permalink)
ChyberBoB
Szenior tag
 
ChyberBoB logója
 
Csatlakozott: 10-12-02
Összes hozzászólás: 315
Hírnév szint: 8
ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül ChyberBoB részére
Alapbeállítás Tőzsdepszichológia.

Ilyen jellegű képzés nincsen, csak gondoltam hasznos lenne, ha a témával kapcsolatos felismeréseinket itt megoszthatnánk, sokan és sokat tanulhatnánk belőle.

Nekem pl van egy olyan felismerésem magammal ami a gondolkodásom és a megérzésem kereszttüzében aszimmetrikusan működik.
Ez két síkon tud a felszínre jönni.
Biztosan sokan voltatok már úgy, hogy volt nyitott pozíciótok több termékben, vagy devizapárban és ezekhez kapcsolódtak megérzések. Az egyiket le kellene zárni, mert tuti kistoppol de a másikat meg bent kellene hagyni, mert az az érzésem van, hogy az jó lesz, erre mit ad Isten, pont fordítva sül el a dolog. Amit lezársz az megy el utána célárig, amit meg bent hagysz, mert úgy érzed az lesz a tuti, szépen kistoppol.
Pont tegnap jártam így, két pozíción éreztem, hogy egyiknek mennie kell, a másiknak meg maradnia, persze korábbi hibáimból tanulva nem nyúltam egyikhez sem, mivel a szabályaimat tiszteletben kell tartanom.
Az érzés viszont nem volt kényelmes abban a pillanatban amikor megjelent, ezért gyorsan fel is pattantam a géptől, mielőtt még bele nyúlok. Szerintem mint tréder nem egyedül vagyok így.
Az érdekelne engem, hogy más hogyan viselkedik hasonló helyzetben, szoktátok e figyelni a megérzéseitek helyességét, vagy milyen érzésekből fakadnak az adott megérzések, milyen érzelmi állapotban kerítenek hatalmukba bizonyos megérzések.
A téma nem egyszerű, de gyanítom van olyan kereskedő aki hozzá tud majd szólni a témához, vagy megoszt hasonló tapasztalatokat.

Azért nyitottam ide a topicot, mert képezhetjük egymást mentálisan, tapasztalatokkal, történetekkel, ingyen
ChyberBoB nem elérhető   Válaszol idézettel