Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-16, 10:37   #3 (permalink)
David Chateau
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-05-19
Összes hozzászólás: 2.012
Hírnév szint: 10
David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Örülök a kezdeményezésnek

Sajna még messze vagyok attól, hogy a rendszerem üzemeltetését mindig tudjam kellő szinten véghezvinni.

Fránya dolog ez a pszichológia. Amikor az ember már úgy érzi, mostmár megérett a dologra, jön "valami", és máris hülyeségeket csinál. Még ha ezek nem is nagy butaságok, főleg nem pénzben.

Ahogy olvastam Nicolas Darvast, Jesse Livermore-t és a többieket, ők is leírják, hogy amikor már tudod a rendszeredet üzemeltetni, bármikor történhet valami a fejedben, és máris ott a vesztő széria. Jó esetben komolyabb anyagi veszteségek nélkül. Néha én magam is meglepődöm, mennyire tudok hisztizni 100 euróért, amikor egyébként a hónap többi napján semmi gondot nem okoz, sőt, a pénzre rá sem nézek közvetlenül a számolóexpertek miatt.

Hiába tartom be az alapvető szabályaimat, amikor "elborulok", tudok még nagy butaságokat csinálni. Egy azért látszik: aki alapvető pszichológiai gondokkal küzd, az a legtöbbször nem tud a chatra sem kreatívan nézni, főleg nem a money management-re szerintem.
Én így éltem meg. Szóval amíg komoly pszichikai gondjaim voltak, rendszert sem voltam képes létrehozni. Üzemeltetni meg főleg nem.
David Chateau nem elérhető   Válaszol idézettel