Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-16, 22:11   #23 (permalink)
Tback
Szenior tag
 
Csatlakozott: 15-01-15
Hely: The market
Összes hozzászólás: 1.036
Hírnév szint: 6
Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
falcon eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nekem az segít hogy úgy fogom fel mintha egy stratégiai játék lenne, ahol minden nap egy kicsit több rutinnal indulok harcba. Már nem akarok minden kis csatát mindenáron megnyerni, az a fontos hogy nap végén azt érezzem hogy minden tőlem telhetőt megtettem a sikerért.
Teljesen jó megközelítés, valahogy nálam is így van.
Azt kell megállapítani magunkról, hogy hol vannak a határaink, mik azok a pontok, ahonnan már elveszik a józan önkontroll.
Mindenkinél van ilyen.

Ilyenkor lép a képbe a kockázatok alulbecsülése, a kiválasztott döntés ellen szóló tények figyelmen kívül hagyása, valamint a kiválasztott kereskedési döntés szubjektív túlértékelése. Minél több érv mondja azt hogy nyiss meg egy pozíciót, annál nehezebb lesz elfogadni, ha valami ellenünk megy.
A legjobb, legszebb belépési jel is lehet olyan hirtelen -1R-es bukó, hogy csak pislog az ember.
Ennek a ténynek a nehezen elfogadása, az állandó bizonygatás a tetteink helyességének az egyik legádázabb csapda!
Ezzel indul a folyamat, aminek a vége a veszteségspirál legalja.

Pontosan olyan a kereskedés, mint amikor 2 ember beszélget.
Mindenkinek megvan a saját álláspontja, véleménye egy adott dologról.
Amilyen az egyének közötti reakció iránya, olyan lesz egy adott beszélgetés végeredménye. Vannak kellemes beszélgetőpartnerek, ahol az információcserének nincsen különösebb akadálya és vannak kifejezetten kellemetlen, ellenséges, védekező mechanizmusokon alapuló eszmecserék.
Ezek a legtöbb esetben nem vezetnek sehova, a kommunikáció megszakad.

Valami hasonló dolog működik a tradeben is.
Az egyén egy párbeszédet folytat a piaccal, ami az agyban képződik és az egyén dogma szintű meggyőződésein alapul.
A párbeszéd a tudatalattiban zajlik, ahogy sok tapasztalt trader fogalmaz, a "dogmák" szintjén, tehát a "meggyőződés" mélységében.
A piac adja az információkat a mozgásával, mint egy beszélgető partner.
A trader önkéntelenül, mondhatni ösztönösen konfliktus kerülő (bár ez azért személyiségtől nagyban függő) de alapvetően az agyi működés az kerüli az életben a problémákat.
A piac mozgása időnként stressz helyzetet idéz elő, időnként pedig "kellemes" beszélgető partner.
A trader akkor találja meg a megfelelő, kellemes társát a piacban, ha a "beszélt nyelv" vagyis az egyén stratégiája alkalmas a zökkenőmentes, hosszú távú kommunikációra.

Valahogy így tudnám megfogalmazni azt, amikor kialakul trader és piac között az az "élmény" amit sokan nem találnak meg.

Fontos, hogy a trader és piac között NE legyen "harc"! Nem kell megnyerni a csatákat, nincs háború, béke van. A belső béke megtalálása a cél. Ez nem lehet meg, ha közben harcol bármelyik fél.
A piac NEM tekinti ellenségnek a tradert, tehát tudatosan NE legyen harc! Nekem ez fontos.
Tback nem elérhető   Válaszol idézettel