Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-16, 22:38   #24 (permalink)
USSB-FX
Szenior tag
 
USSB-FX logója
 
Csatlakozott: 12-12-09
Hely: Colorado Springs, CO. USA
Összes hozzászólás: 443
Hírnév szint: 6
USSB-FX a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A szokás hatalma (fordítás)

Az emberek szokásainak kialakulását napi rutinjuk erősen befolyásolja. Ha már a kereskedés elején kialakítasz magadnak egy napi rutint, azzal egy olyan támogató rendszert hozol létre magadnak, melynek segítségével képes leszel észrevenni a valós piaci mozgásokat. Persze most néhányan azt mondjátok, hogy “én ezt nem vagyok hajlandó csinálni, készen állok a kereskedésre”. Ekkor azt kérdezem tőled, hogy mennyire fontos neked a kereskedés? Csak az izgalom és szórakozás miatt érdekel?

Amennyiben igen, akkor lehet jobb, ha elmész egy kaszinóba és ott játszol. Vagy talán komolyan sikeres szeretnél lenni a devizatőzsdén? Ettől még ugyanúgy élvezheted a tőzsde művészetét, ez az élvezet pedig onnan származzon, hogy mesterként csinálod, amit csinálsz, használod az általad ismert eszközöket, tökéletesíted amid van.

3 fő dolognak a rendszeredben mindig rendben kell lennie: elme, test, lélek. Bármi, ami támogatja a rendszeredet, javítani fogja a képességed és erőt ad arra, hogy hatékonyan olvasni tudj a piac soraiban.

Kezdd a napod mozgással! Töltődj fel energiával, jutass minél több oxigént a vérrendszeredbe, tisztítsd ki az agyad és a tested! Ennek nem kell túl kimerítőnek lennie, elég, ha csak 10-20 percet nyújtasz, megmozgatod magad. Hidd el, ha nincs meg rutinszerűen ez a kis frissítő, feltöltő mozgás minden reggel, akkor hosszú távon nagy bajok lehetnek (mivel a számítógép előtt ülünk napi több órát). Ez egy olyan bemelegítő program, mely felkészít a kihívásokra és lendületet ad a napra. (A sportolók is mindig bemelegítenek, feltuningolják magukat verseny előtt.)

Próbálj ki egy meditáció-szerű gyakorlatot, mely relaxáló hatású és segít türelmesnek, higgadtnak maradni és intenzíven koncentrálni. Ez lehet akár csak egy lélegzetvétel gyakorlat, amikor csendben, nyugodtan ülsz és koncentrálsz a belégzés-kilégzésre. Közben összpontosíts arra, hogy elűzd a feszültséget, erősítsd magadban azt, hogy eltökélt, figyelmes vagy.

Tápértékben gazdag, könnyed reggelit fogyassz, gyümölcslevet vagy teát igyál, ezek mind erősítik a mentális egészségedet is! A táplálkozás nagyon fontos, mert elegendő ásványi anyagot és vitaminokat kell a szervezetbe juttatni, ezáltal rendben lesz a vércukorszintünk, serkentjük az agy vérkeringését, tehát az agyműködést. Ehhez a nehéz mentális munkához tökéletesnek kell lenni az energiaszintünknek, akár csak 1 órás vagy egész napos kereskedésről van szó.

Nézd át a stratégiádat és a kereskedési szabályaidat, hogy mindig naprakész legyél! Alapvető dolog, hogy 100%-osan ismerd ezeket. Nem tudsz olyan szabályt betartani, amit elfelejtettél. Csináld meg a házi feladatodat! Bármi is kell a kereskedési rendszered támogatásához, csináld! Menj végig a stratégiád pontjain! Ezzel kizárod a belemagyarázásokat.

Nézz rá a chartra, határozd meg a belépési, kilépési pontjaidat észérvekkel alátámasztva! Meg fogsz lepődni, hogy hogyan hangzik, amiket mondasz, és ha valamit rosszul ítéltél meg, akkor most már látni fogod, hogy valójában mi történik a piacon. Végül vegyél egy mély lélegzetet, és válj eggyé az árfolyam mozgásával! Ne feledd, a türelem nagyon fontos, hogy kivárd és meglásd a piaci helyzeteket!

Egyet soha ne feledj el: A profi traderek a türelmükért kapják a piactól a fizetséget és nem az ott eltöltött idejükért!
USSB-FX nem elérhető   Válaszol idézettel