Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-17, 09:56   #25 (permalink)
ChyberBoB
Szenior tag
 
ChyberBoB logója
 
Csatlakozott: 10-12-02
Összes hozzászólás: 315
Hírnév szint: 8
ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.ChyberBoB elindult a hírnévhez vezető úton.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül ChyberBoB részére
Alapbeállítás

Idézet:
Balance eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Most nálam is DD van,de nem aggódom túlzottan miatta.
Ilyenkor derül ki szerintem, hogy mennyire hiszel a rendszeredben.
Nálam sok rendszernél volt olyan szituáció, hogy a DD vége felé már nem bírtam kereskedni tovább, és abba hagytam a rendszer üzemeltetését, mondván, hogy ÁÁÁ ez sosem fog újra működni, következő kereskedési napokon a partról figyeltem az eseményeket teljes kétségbeesésemben, önigazolást keresve arra, hogy valóban nem működik és helyes döntés volt leállítani a rendszert, de sose nyertem a piaccal szemben, mert ilyen esetekben mindig csak a pofont kaptam. A rendszer működött és ráadásul az ilyen szünetekben még jobban is hasított mint előtte demóban. Ekkor rá kellett döbbennem, hogy csak én voltam a gyenge és a rendszerembe vetett hitem volt rosszul megalapozva, vagy elkapkodva.
Az, hogy tudtam volna működtetni a rendszert profitosan, csupán egy gyönge imádság volt, mely még a megvalósulásba vetett hitet is nélkülözte.
Ez nálam egy óriási hiba volt, több rendszert is leállítottam hasonló körülmények között és a végére mindegyik nyereséges volt.
Ekkor döbbentem rá, hogy nem a rendszerembe van a hiba, hanem egyszerűen nem nekem való hiába volt az pozitív elvárású a rendszer.
A mostani rendszerembe is voltak hasonló helyzetek, 20%os DD ben voltam két hete, és úgy éreztem, hogy ezt most meg kell csinálni, és a múlt héten az egész veszteséget vissza hozta a piac ezen a héten pedig már +15%ban is járt, most megint van egy kis DD de ez már engem nem foglalkoztat, mert hiszek abban amit csinálok, és hiszek magamban is.
Kiyosakinak volt egy mondása, amit kicsit átalakítottam a tőzsde nyelvére és így alkalmazom magamnak, ezzel is erőt merítve a keményebb időszakok legyőzéséhez.

"Amikor arról hallok valakit panaszkodni, hogy az élet/piac/ igazságtalan, tudom, hogy a tőle telhető legjobb nem elég jó, hogy elvesztette az önmagával vívott harcot és a saját élete győzte le őt"
ChyberBoB nem elérhető   Válaszol idézettel