Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-18, 11:20   #40 (permalink)
gogolak
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-09-14
Összes hozzászólás: 199
Hírnév szint: 7
gogolak a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szerintem két dolog kell, hogy hosszú távon sikeressen kereskedjen valaki.
Egy személyre szabott, minden apró részletre kiterjedö rendszerre (mm, belépési jelek, kilépési jelek, pozició épités, stb) és egy fegyelmezett traderre aki mindig betartja a kereskedési szabályait.
Ez a két tényezö 50-50%. Ha valamelyik hiányos akkor csak a szerencséjében bizhat. E két tényezö közül egyik sem fontossabb mint a másik!
A rendszernek specifikusasan tartalmaznia kell minden részletet, hogy mikor milyen esetben mi a teendö. Igy elkerülhetö, hogy a trader a pillanatnyi érzelmei alapján cselekedjen.
A fegyelmezett tradernek nem kell, hogy szuper atléta életet éljen, jogázon mielött leül kereskedni stb. Tornából felmentett v alkesz is lehet sikeres, ha fegyelmezetten betartja a saját kereskedési szabályait.
Nagyon fontos, hogy mielött megnyitjuk a poziciót elötte konkrét tervünk legyen minden piaci lehetöségre.
Valamelyik market wiz mondta, hogy mielött belép a pozicióba az az utolsó pillanat amikor objekiten tud döntést hozni...
Szerintem, amire minden képpen szükség van az a trading napló!
Amit rendszeressen elemezni kell!
Meg kell nézni milyen hibákat követtünk el?Mik a gyengeségeink amire gyúrni kell?
Mint a dolgozat irásnál a suliba. Ha a tanár kijavitotta csak akkor látjuk, hogy min kell javitanunk. Különben újra és újra el követjük ugyan azt a hibát.
Igy látni fogjuk, hogy milyen eredményt értünk volna el a rendszerünkkel ha betartunk minden szabályt. Ez segít, hogy bizzunk a rendszerünkben.
gogolak nem elérhető   Válaszol idézettel