Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-04-20, 20:28   #45 (permalink)
Balance
Tag
 
Csatlakozott: 12-02-09
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 7
Balance már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Balance már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
ChyberBoB eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Következő "érdekesség" amit megfigyeltem magamon:
Velem olyan volt,hogy még teljesen amatőr korszakomban sikerült összehozni egy jó kis nyerő napot.El voltam szállva magamtól,és már alig vártam a másnapot,amikor is majd megint jól "megfejem a piacot". Az eredményt gondolom sejti mindenki: Az egész előző napi nyereség odalett.
Később,már mikor tapasztaltabb voltam,emlékezve erre az esetre (meg elolvasgatva a nagy traderek szokását:miszerint a nagy nyerők után is tarts szünetet) , egy kivételesen szép nyerő trade után gép kikapcs,másnap szünet.
Viszont mikor harmadnap visszanéztem,hogy mit csinált a piac,azt láttam,hogy ott volt egy tök egyértelmű első osztályú beszálló,amivel megint csak kb annyit kaszálhattam volna,mint azon a traden,ami miatt tartottam a szünetet.
Szóval nem lehet ezt egyértelműen eltalálni,hogy hogy csináld a dolgokat. Egyszer ez,másszor az válik be,ezt el kell fogadni.Ami esetleg tanulság,hogy a nagy nyerők után mindenképp még válogatósabbnak kell lenni,ha már géphez ül az ember.

A mai idézet: (nem ezzel függ össze,csak ez jön a sorban)

"Bruce Kovner:
-Oda helyezzük a stopjainkat,ahova az árfolyam csak akkor ér el,ha az ügylet nyilvánvalóan téves,és ne oda,ahova az a dollárösszeg jelölné ki,amit hajlandóak vagyunk kontraktusonként elveszíteni!Ha az e szempontból értelmes stopszint kényelmetlenül nagy veszteséget jelentene kontraktonként,csökkentsük a pozíciónkat.
-Függetlenül az alkalmazott szemlélettől,ha egyszer kiválasztotta a stratégiát,a kereskedő ragaszkodjon a játéktervéhez,és kerülje az impulzív kereskedési döntéseket!Valószínűleg nincs nagyobb kudarcrátával rendelkező ügyletkategória,mint az impulzív (nem keverendő össze az intuitívval) kötéseké.
-A jó kereskedő erős, független,és szélsőségesen öntörvényű. Fegyelmezett,és képes beismerni,amikor téved,elfogadja a tévedését."
Balance nem elérhető   Válaszol idézettel