Téma: Trend
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-07, 11:07   #13 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.376
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Megpróbálom lefordítani magamnak amiket írtál, meg amit mögé képzelek...
Szólj, ha hülyeséget írok:

Először is nem alakul ki emelkedő trend az első két emelkedő alj+két emelkedő csúcstól, hanem mondjuk inkább 3-3tól. (persze több= jobb)

2009.12. - 2010.06.07-között eső trend van alapjában véve.
2010.06.07 - 2010.06.21 között létrejön egy emelkedő counter trend, ami nem töri meg a fő trendet, mert nem éri el a fibo 61,8 at (de még a 38,2tól is messze van)
2010.06.21 - 2010.06.29-ig létrejön az előző counter trendben egy visszateszt, de ez nem képes megtörni a az emelkedő counter trendet, mert nem éri el a fibo 61,8 -at.
2010.07.01 -én befejeződik a fej-váll alakzat kialakulása, és az árfolyam áttöri a ferde nyakvonalat. Mivel így kialakult egy erős trendfordító alakzat, nem várunk tovább a Fibo szintek áttörésére, hanem a 2009.12. től induló főtrendet befejezettnek tekintjük.

Mivel a 2010.06.21 - 2010.06.29 visszahúzódás nem törte meg a 2010.06.07 - 2010.06.21 között kialakult counter trendet, ezért az válik az elsődleges trenddé.
Ha semmi más nem változott volna, mint hogy a 2010.06.29-i visszahúzódás alacsonyabb lett volna még egy kicsivel, akkor az elrontotta volna a H4en kialakuló új trendet, ezért 07.01től nem indulna egyből emelkedő trend, csak néhány hullámmal később(07.15 körül), miután nagyobb idősíkon is csinált már 3 emelkedő aljat, völgyet.

Szerinted kb így kell megállapítani a trendet, vagy félreértettem valamit?
üdv,
Smk
Így is meg lehet állapítani a trendet, és annak törését. Természetesen itt most nem rajzoltam fel a megelőző csökkenő trendvonal megtörését, nem raktam rá a 200 napos mozgóátlagot amit szintén áttört az árfolyam mikor megkezdte a kitörést az alakzatból! Mindezt 4H-n. Valamint nem rajzoltam be az egyik legfontosabbat, mégpedig, hogy hol van a napos csökkenő trendvonal. Márpedig ugye a helikopterszemlélet alapján ott illik kezdeni, ugyanis hiába rajzolódik ki egy trendváltó alakzat, ha szinte felette belevág egy esetleges emelkedésbe egy erős trendvonal. Itt is az történt ha felrajzolod, hogy először visszapattant róla az árfolyam 07 hó elején, és másodszorra vitte át. Ilyenkor erre figyelmemmel kell lenni, készülni rá, és ha szükséges és már piacon van az ember askár több pozival is, akkor védeni a profitot. Nem jelöltem fel a kerek értékeket az útban lévő ellenállásokat. Pl a napos trendvonal/1,2700 kettősről történt az előbb említett visszapattanás. Szóval van itt még pár aspektus amit figyelembe érdemes venni. Az én véleményem szerint a trend megállapítás első és legfontosabb eleme a napos chart. Itt kell először feltérképezni és tisztába tenni az adott devizapárt, mert ha ezt nem tesszük kellemetlen meglepetések érhetnek. Ha ez megvan akkor érdemes lejjebb menni 4H-ra ahol is majd el szeretnénk követni az üzletet.