Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-11, 18:22   #2 (permalink)
Norb_X
Új tag

Norb_X logója

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Hírnév szint: 3
Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Azért kérdeztem tőletek az időmenedzsmenttel kapcsolatban, mert egyszerűen nem tudtam, hogyan adhatnék megbízásokat munka közben, illetve módosíthatnám őket. Igazából a téma címe lehetne az is, hogy „Kereskedés munka mellett”.

Kisebb nyomozgatás után, latba vetve korlátozott informatikai tudásomat, sikerült részben megoldanom a problémát.

Gondoltam megosztom a megoldásomat:

Kiinduló feltételek:

- számítógép mögött dolgozok egész nap
- a munkahelyi gépemhez korlátozott jogosultságom van, nem telepíthetek programokat, így az MT4-et sem
- a munkahelyen proxy szerver működik, emiatt a pendrive-ra telepített MT4 nem tud a bróker szerveréhez kapcsolódni
- laptopot nem tudok bevinni a céghez, mert a portán ellenőrzik a csomagokat (nem, nem börtönben dolgozom, mielőtt bárki kérdezné )
- előfordulhat, hogy egy kolléga odaül a gépemhez, hogy közösen megoldjunk valamit. Ekkor nem jó, ha kereskedéssel kapcsolatos ablakok futnak, mert az alt+tab kombinációval könnyen visszaválthatok egy olyan ablakra, amit másnak nem kellene látni

Megoldás:

- Távoli asztal vezérlés: Lényege, hogy otthon reggel bekapcsolva hagyom a gépet és a cégnél bejelentkezek a saját gépemre a logmein honlapon. Ehhez az otthoni gépemre telepíteni kellett egy ingyenes kliensprogramot a logmein.com-ról. A cégnél az internet explorer ablakban látom az otthoni gépem képernyőjét.
https://secure.logmein.com/HU/
- Pendrive-ra telepítettem egy virtuawin alkalmazást, ami egyszerre több asztalt kezel ugyanazon a gépen. Amikor bejelentkezek a gépre, rögtön elindítom a programot. Az egyik asztalon futnak a munkával kapcsolatos dolgok, a másikon pedig fut a távvezérlés. Ha valaki közeledik a gépemhez, egy billentyűkombinációval asztalt váltok.
http://virtuawin.sourceforge.net/downloads.php
- Rendelkezésemre áll egy PDA, amelyre telepítve van az MT4 Mobile. Ha gáz van (pl. áramszünet otthon, megbeszélésre kell menni), ezen tudok pozit menedzselni. Remélem, ezt ritkán kell alkalmazni, mert meglehetősen kényelmetlen ennek használat.

Kockázati figyelmeztetés:

A nagy testvérnek nem érdeke, hogy a piacon garázdálkodj ahelyett, hogy teljes gőzzel dolgoznál. Éppen ezért mérlegeld, hogy mi a következménye annak, ha megfognak!

Az én munkaszerződésemben van egy pont a melléktevékenységre vonatkozóan. Nem tilos melléktevékenységet folytatni, amennyiben az nem esik egybe a munkaidővel, de azt is engedélyeztetni kell. Ebből is látszik, mennyire nehéz tisztességes módon meggazdagodni.

Ha a cégnél proxy szerver üzemel, akkor utánanézhet az IT, hogy milyen honlapokat nézegetsz. Ez talán szerencsésebb, mint webalapú platformot használni, mert így nem tudják egyértelműen bizonyítani, hogy munkaidőben trédelsz. De persze még akkor is magyarázatra szorul, hogy mit csinálsz a távvezérelt gépen.

Ezzel a megoldással sikerült megoldanom, hogy H1 és H4 idősíkon kereskedjek. Reggel otthon elemzek, a chartokon bejelölöm a szinteket. Napközben óránként végigpörgetem a chartokat és ha kialakul egy szignál, akkor bekötöm.

Ha jól tudom, van köztetek, aki iphone-ról kereskedik. Leírhatnátok a tapasztalataitokat.

Üdv.
Norb_X
Norb_X nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések