Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-19, 11:40   #16 (permalink)
Attis
Tag

Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3
Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.
Alapbeállítás

Mondjuk, mert nem spekuláns, hanem befektető.

Én pont fordítva vagyok egyébként a dologgal. Értem, hogy miért forexezik valaki, vagy próbálkozik robotokkal, daytradel külföldi piacokon..., de úgy vagyok vele, hogy magára vessen aki így tesz. Olyan cégekkel, devizákkal kereskedtek, amiről amúgy semmit nem tudtok. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire kockázatos, főleg a sokszoros tőkeáttétek miatt. Sokan eleve forexel kezdenek, háttérismeretek nélkül.

Sokkal reálisabb, ha valaki szép lassan tapasztalja ki a dolgokat, szerzi meg a tudást. Hosszú távra BÉT-en forgó részvényeket venni, valamelyik kedvező feltételeket kínáló brókercégénél (Random Capital, Equitas, Erste...) nem olyan nagy ugrás kezdetnek.
Aztán innen már lehet továbblépni annak aki akar.

Ha hiszed, ha nem a BÉT-en tényleg sok háziasszony kereskedik, méghozzá sokuk nem is rosszul. Ismerősöm nagymamáján még én is meglepődtem. 2000-en bevásárolt OTP-ből a nagyi. Hát mikor fog ő daytradelni, vagy külföldi piacokon vásárolni?

Nem mondom, hogy nem volt felelőtlen lépés besétálnia az OTP-be és ott OTP részvényt kérni, de még mindig sokkal jobban állnak az ilyen módon tőzsdére lépő háziasszonyok, mint a sokszoros tőkeáttéttel, "ide nekem a világot" szemlélettel a forexnek nekieső suhancok. Utóbbiak nagy része egy fillér nélkül száll ki általában pár hónap, egy-két év után.

Összefoglalva a Random Capital nagyon jó, hogy megjelent a piacon. Végre egy jó alternatíva az Equitas mellett azoknak akik nem dédelgetnek olyan álmokat, hogy kereskedésből fognak megélni. Ők csak fialtatják a pénzüket. Sokszor elég jól, sokszor kevésbé jól és bizony néha veszteségesen. Nullázni viszont igen ritkán, gyakorlatilag soha nem szoktak.

Én megértem őket. Én is közéjük tartozom.