Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-08-03, 15:03   #39 (permalink)
Pilotfish
Szenior tag
 
Pilotfish logója
 
Csatlakozott: 13-02-02
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 6
Pilotfish már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Pilotfish már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
The_beginner1001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Akkor tényleg félreértettelek...
"árupiaci bef. alap"? Ami nyersanyagokba fektet be? (bányászat, kávé, stb.) így értetted?
Az összehasonlító oldal: www.maximax.hu
Lehet kibocsátókra is "szűrni", de van toplista is, persze tényleg lehet, hogy Te már ismerted... Az emlegetett aegon alapoknál 12 hónapra a legjobb 23% volt, de, ha visszanézem 2-3-4-5 évre, akkor azért ott is van olyan, ami stabilan jó hozamot biztosított-hozott...
Régen is nézegettem bef. alapokat, és nem is egy volt olyan, ami 1-5%-ot mozgott éveken keresztül, jó esetben, vagy lement mínuszba... míg végül az alapkezelő felszámolta...
Én szombaton csináltam meg a bankmonitor 4 lépéses tesztjét, hogy mennyire vagyok kockázattűrő, vagy kerülő... kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle, igyekeztem ráérezni, hogy mit is csináljak, de bukó szituációban tudtam, éreztem, hogy nem lesz megállás, de a pénzt sajnáltam kivenni, így mindig feleztem csak, remélve, hogy jobb lesz... A legrosszabb, amit tehetek, hogy realizálom a veszteséget... De, ha meg tartom, akkor odalesz az addigi hozam, nyereség is... Bár azok a legrosszabb alapok, amelyek 10-15-20 éves intervallumban is csak egy helyben topognak, így aki ilyenben ragad egy életre elmegy a kedve a befektetéstől...
Nem hiszek abban, hogy a kockázattűrő hajlandóságot ki lehetne találni előre. Legalább is még nem láttam olyan tesztet, ahol ezt jó közelítéssel meg tudták volna állapítani. Jelenlegi tudásom és tapasztalatom szerint, arra a kérdésre, hogy mekkora a kockázattűrő képességed, az első kövér bukta fogja megadni a választ.
Aki még nem élt át ilyet, érdemes alacsony kockázatú befektetésekben gondolkodnia.

A veszteség realizálása nem a legrosszabb döntés, amit hozni lehet. A legrosszabb döntés a reménykedés, hogy "hátha fölmegy",... "És kiszállok 0-án.".
Ha realizáltad a veszteséged, az azt jelenti, hogy maradt még pénzed, és lehetőséged jobb befektetést keresni.

A kockázatkezelés első szabálya (by Me ), hogy tudd mikor mondasz le a pozíciódról. Egyébként ez a fokozatos kiszállás nem rossz ötlet. De minden pozíció felvételnél tudnod kell, hol van az a pont, mikor dobod a papírjaidat.

A kockázattűrő képesség itt jön be:
Megvárod-e ezt a pontot, vagy már korábban bepánikolsz és eldobod? És aztán végignézed, hogy anélkül emelkedik a papírod árfolyama új csúcsra, hogy elérte volna az eredetileg meghatározott veszteség szintedet.
Képes leszel-e realizálni a veszteséget, mikor eljön az ideje, vagy beindul a reménykedés és figyelheted, hogy már sokkal nagyobb bukóban vagy, mint amit eredetileg terveztél?
Pilotfish nem elérhető   Válaszol idézettel