Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-29, 08:56   #19 (permalink)
fxtrader55
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
kismentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Fxtrader55!
Szerintem az eredeti kérdéstől amire válaszoltam,eltértél teljesen más irányba.
Én úgy tanultam,hogy egy stratégiának egyik eleme a jel.Nálunk a chart vagy gyertyaalakzat lehet egy ilyen jel ha akarjuk,(igaz nem használjuk).De egy ilyen jel még nem stratégia,csak annak egy pici része.Ezért teljesen értelmezhetetlen nekem a kérdésed,hogy "mikor használható,ha elérte a célárat a dupla csúcs,vagy ha trendet fordítot.."
Ezeket a stratégia kellene hogy eldöntse,nem egy jel.A stratégiában van lefektetve hogy mit csinálunk ha,és ha ezután történik valami,akkor mit fogunk csinálni ha...A jel az csak egy jel!Az alakzat csak egy alakzat.Azt pedig kijelzik ezek a szoftverek,mégpedig úgy,hogy A instrumentumon B idősíkon most C alakzat jelent meg éppen.Aztán ezt az infot mindenki arra használja,amire akarja.
Azt nemtudom,hogy mennyire szubjektív az alakzatok felismerése másoknál,de nálunk teljesen világos hogy mi a dupla top,vagy akármelyik alakzat.Vagy alakzat egy valami,vagy nem az.(másoknál ezek szerint nem így van?..mert akkor az egy erdő a részükre,vagy nemtudom).Mi egyébként nem használunk már alakzatokat,mert gyenge a forexen az előny amit adnak.
Az automata kereskedő szoftvereknek tényleg van önműködően piaci viszonyokra ráálló típusa,mi is többnyire ilyet használunk,ez nem egy ma felfedezett találmány.
De miköze ennek az alakzatokhoz?Azoknak fixeknek kell lennie,egyébként egy marék vizet markolunk a stratégiánkkal,ami mindíg kifolyik a kezünkből a végére.Aztán utólag megmagyrázzuk hogy miért volt egy alakzat alakzat,máskor meg miért nem ugyanez

Valóban egy kicsit eltértem mellékvágányra, akkor most visszatérek:

"Az alakzat csak egy alakzat.Azt pedig kijelzik ezek a szoftverek,mégpedig úgy,hogy A instrumentumon B idősíkon most C alakzat jelent meg éppen."

Egy alakzat áll egy megelőző trendből plusz magából az alakzatból (muszáj a megelőző trend, mert definíciószerűen az alakzat ezt hivatott fordítani vagy megerősíteni). A megelőző trend és az alakzat is csúcs-völgyekből épül fel. Két trader és két rendszer nem ugyanazt tekinti csúcs-völgyesnek, ezért -még egyszer ismétlem - az alakzatok észlelése szubjektív. A bemenő paramétertől függ, hogy a rendszer mit ismer fel és ez nem lesz általános igazság. Nos, ennyit ér egy alakzatfelismerő program. Nem 0-át, de nem is sokat. Nekem nem segít.

Kezded egy kicsit árnyalni a képet
Vagyis a program jelzi a belépési szignálokat, amelyet még valamilyen "szűrőn" le kell futtatni, pl. egyéni döntéshozatal, vagy bármi egyéb. Ilyen simán lehetséges, de ez a rendszer tényleg olyan értékes? Számomra nem sokat ér. Igyekszem észrevenni saját magam, ha kihagyom, akkor ez van
Aki pedig nincs azon a szinten, hogy magától is észreveszi, az erre ne építse a kereskedését, mert azt sem tudja, hogy mit csinál.

Nem állítottam, hogy a belépési jel = stratégia!
Az automata rendszerekről fejtettem ki a véleményem, ezzel nem kifejezetten erre a hozzászólásodra reagáltam (inkább a többire).

(Innentől amit írtam, inkább töröltem, mert nem akarok visszautalgatni a "főnököd" 1,5 évvel ezelőtti, más fórumos írásaira).
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel