Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-08-29, 09:35   #20 (permalink)
kismentor
Szenior tag

Összes hozzászólás: 101
Hírnév szint: 3
kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Valóban egy kicsit eltértem mellékvágányra, akkor most visszatérek:

"Az alakzat csak egy alakzat.Azt pedig kijelzik ezek a szoftverek,mégpedig úgy,hogy A instrumentumon B idősíkon most C alakzat jelent meg éppen."

Egy alakzat áll egy megelőző trendből plusz magából az alakzatból (muszáj a megelőző trend, mert definíciószerűen az alakzat ezt hivatott fordítani vagy megerősíteni). A megelőző trend és az alakzat is csúcs-völgyekből épül fel. Két trader és két rendszer nem ugyanazt tekinti csúcs-völgyesnek, ezért -még egyszer ismétlem - az alakzatok észlelése szubjektív. A bemenő paramétertől függ, hogy a rendszer mit ismer fel és ez nem lesz általános igazság. Nos, ennyit ér egy alakzatfelismerő program. Nem 0-át, de nem is sokat. Nekem nem segít.

Kezded egy kicsit árnyalni a képet
Vagyis a program jelzi a belépési szignálokat, amelyet még valamilyen "szűrőn" le kell futtatni, pl. egyéni döntéshozatal, vagy bármi egyéb. Ilyen simán lehetséges, de ez a rendszer tényleg olyan értékes? Számomra nem sokat ér. Igyekszem észrevenni saját magam, ha kihagyom, akkor ez van
Aki pedig nincs azon a szinten, hogy magától is észreveszi, az erre ne építse a kereskedését, mert azt sem tudja, hogy mit csinál.

Nem állítottam, hogy a belépési jel = stratégia!
Az automata rendszerekről fejtettem ki a véleményem, ezzel nem kifejezetten erre a hozzászólásodra reagáltam (inkább a többire).

(Innentől amit írtam, inkább töröltem, mert nem akarok visszautalgatni a "főnököd" 1,5 évvel ezelőtti, más fórumos írásaira).
Megint eltértél az eredeti kérdéstől
Az alakzatokkal kapcsolatban én a 2.es számú permalink kérdésére válaszoltam.És az úgy is van,hiszen több ilyet le kellett tesztelnem pár éve.
Az alakzat nálunk nem áll trendből,nálunk az alakzat az alakzat,a trendet mindenki úgy határozza meg,ahogy a stratégiája adja.A szoftverkészítőknek sem áll az alakzat trendből,hiszen annak csak akkor eleme,ha a stratégiának ez a szabálya.Ezért készítík ezeket a szoftvereket úgy,ahogy készültek.
Az értéküket tekintve nem állítottam hogy sokat ér,vagy keveset!(értékelés szerű a megjegyzésem,hogy "mi nem használjuk").
Ezért nem tudom értelmezni azt a mondatotad sem,hogy "kezdem árnyalni a képet".
Én ugyanazt mondom,amit eddig is!
Ha valaki alakzatokra kiváncsi,és kezdő,(mivel a kérdező ezt állította magáról)
akkor miután megtanulta,eldobhatja ezen tudását,és használhatja ezen szoftverek egyikét,amelyeket több 10000-en használnak a világban.
A trendet meg mindenki határozza meg magának,és ezek szerint döntsön.
Igaz,hogy sokan úgy hsználják az alakzatokat mint Te,azaz nekik áll az alakzat egy megelőző trendből,amit csúcsok -völgyek építenek fel,de szerinted csak így lehet használni az alakzatokat,semmi másképp?
Mi történik a a trend teljesen másképpen van meghatározva?
Nehéz kérdések ezek!
kismentor nem elérhető   Válaszol idézettel