Az intuíciót nagyon nehéz leírni. Semmiképpen nem arról van szó, hogy pozíciót létesítünk érzések alapján. Nálam inkább szűrőről van szó, vagyis a dolgok "együttállása" szükséges de nem elégséges feltétel a pozíció nyitásához. Ránézek a chartra és van egy véleményem. Kialakul egy belépési szignál valamilyen irányba. Ha a kettő együtt áll, ez megerősít, ha ellentétes lehet, hogy kihagyom a tradet (lehet, de még mindig nem biztos).
Ha van egy belépési szándékom és már döntöttem, megpróbálom a lehető legjobban finomítani az időzítést és lemegyek akár több idősíkot is. EZ NEM AZT JELENTI HOGY OTT KERESEM A SZIGNÁLT, MERT A DÖNTÉS EKKOR MÁR MEGVAN!!! Gyakran előfordul, hogy kivárok valami miatt, pl. hírek jönnek 15 percen belül, stb. 1000 dolog áll össze tudat alatt ami kialakít egy belső hangot. Ez néha teljesen hiányzik, néha csak ott van és örülök neki és néha olyan erős, hogy legszívesebben önálló pozit nyitnék rá, de a szabályaim miatt nem teszem. Erre a pillanatnyi erősségre természetesen nem vagyok semmilyen hatással.
Ha csak a chartot nézed nem tudod, hogy mi okozta a tüskét: egy pillanatnyi hír, vagy netán a jegybank sokadszori intervenciója ami várható a továbbiakban is? A részletek fejben állnak össze és nem mindig tudatosak. Vannak különféle mintázatok (most nem a népszerű alakzatokra gondolok) amelyek sokszor ismétlődnek és elég összetettek, hogy inkább tudat alatt ismerjük csak fel.
MIVEL SOK KEZDŐ IS OLVASSA A FÓRUMOT JAVASLOM, HOGY AZ ITT LEÍRTAKAT GYORSAN FELEJTSÉK EL ÉS KONCENTRÁLJANAK A TECHNIKÁRA. A TÖBBI MAJD JÖN EGYSZER - ha addig sikerül játékban maradni. (Kockázatkezelés!!!)
"Szerintem bölcsen teszi, ha nem kürtöli szerteszét a működő stratégiáját, főként ha az könnyen algoritmizálható, mert az olyan szellemi kincs, amit ha sokan ismernek, akkor elromlik."
Próbálja meg valaki algoritmizálni az én trendelemzésemet.Kis kockázatú fogadás lenne kijelentenem, hogy nem fog sikerülni.
"Idővel szívesen találkoznék veled, de vidéki vagyok, és még rengeteg letisztulatlan gondolat kavarog bennem, először azokat akarom feldolgozni. Majd talán egy fél év múlva összejöhetnénk, ha addigra még áll az ajánlatod..."
Részemről rendben. Egyetlen egy dolog fontos: kerülni próbálom a holy grail-vadászokat, mert nem tanulnak tőlem semmit és én sem tőlük. Ők csak a stratégiára kíváncsiak, nemcsak az enyémre, hanem mindenkiére

. Egyikkel sem sikeresek. Aki legalább annyira elszánt és fanatikus mint én, azzal szívesen megosztom a gondolataimat.
A piaci hatékonytalanságok (vagy rések, ahogy Te említed) ezerféle képpen jelennek meg. Van pl. rengeteg anomália ami működik, de nincs mögötte logika.
1-2 a teljesség igénye nélkül:
-gap bezáródások
-egyes instrumentumotat vonzza a kerek szám, másokar visont pl. a 20,80 ami nem logikus
-nyitás után a nyitóár visszatesztelése (EUROBUND)
-stb.
Ezek néha vannak, néha teljesen eltűnnek, máskor különösen erősek. Nagy tapasztalat szükséges hozzá, hogy éppen mikor mihez nyúljunk. Ennek ellenére biztos van, aki bármit le tud programozni

. Szerintem a legfontosabb a józan ész használata és egy program ebben nem segít, hanem gátol.
Egyébként a programokból lehet profitálni, de nem feltétlen úgy ahogy sokan gondolják. Gondolatébresztő: van 50dbexpert, amelyik az elmúlt hónapokban nagyon szép equity cruve-t produkált. Mennyi az esélye, hogy a legtöbb egyszerre fog hatalmas DD-t csinálni?
(Milyen fura, hogy itt is az a fránya kockázatkezelés jön elő

)