Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-04-17, 07:35   #126 (permalink)
WiZARD
Új tag

Összes hozzászólás: 25
Hírnév szint: 4
WiZARD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.WiZARD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.WiZARD már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
kicsiben eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az első számú szabályom: soha nem lehet bukta. Azaz, ha beragad valami, hát beragad, majd lesz jobb is, azt a pénzt arra szántam, még így is jobb mint a banki kamat.

A második számú szabályom: minden pénznek örülni kell. Azaz ha egy adásvételen csak 5000 forintot kerestem, akkor ugyanúgy örülök neki mint ha ötszázezret kerestem volna. Nem ebből élek, ez csak hobbi és keresetkiegészítés, így minden pénz ajándékpénz.

A harmadik számú szabályom: nincs TDT és semmi más rafinéria, így bukni sem fogok, hacsak valami piszok nagy gebasz nem lesz a Földön, de akkor nemcsak a részvényekkel hanem a papírpénzzel is kitörölheti az ember....

Üdv.
az első szabályt NAGYON GYORSAN FELEJTSD EL!!!!!!
a második az jó
a harmadik szabály akár jó is lehet, de a magyarázat hozzá ismét hülyeség.

semmi nem garantálja, hogy hosszútávon felmenne, és újra jó lenne bármi.
és ha jó is lesz újra, akkor is kihagytál x évet, amíg nem tudtad forgatni a pénzed, és tuti nem kerestél.

de mondok 1-2 konkrét példát:

aki vett 10k-n otp-t és nem adta el, az óriási bukóban van, és nem tud semmit se csinálni, nincs tőkéje….

aki vett 10k-n, eladta 5k-n, az csak a felét bukta el, de ha ezt a maradékot ügyesen forgatja, akkor akár pluszban is lehet.

semmi és senki nem garantálja, hogy valaha is vissza megy 10k-ra. persze hinni lehet benne, de azt inkább a templomban kell…

februárban vettél otp-t mondjuk 2300on 500 darabot. ezt eladtad 2600on, nyertél 150ezer forintot.

ha mondjuk 2000nél stoppolsz, akkor 1milliód van, amiből 1200-1300 körül tudnál vásárolni. de ha csak 1600on vásárolsz, akkor is 625 darabot tudsz visszavenni. ha ezt adod el 2600on, akkor 625ezer forintot nyersz, nem pedig 150ezret.

de ott van példának a Nasdaq is. igaz ez egy amerikai technológiai index, de elég jól mutatja, hogy a mögöttes papírok mit csináltak.

2000res csúcspont 5000 körül volt, onnan csúnyán esett. aki azt mondja hogy nem stoppol, bukóban nem adja el, részvények úgyis felmennek, az még mindig vastagon bukóban ül, pedig 9 év telt el. most 1600 ponton van a nasdaq, de 2007ben, a válság előtt se volt 2800 felett.

9év alatt egy bármilyen bankbetéttel, állampapírral simán meglett volna évi 5%, és most akár 55%-kal több pénze lenne a képzeletbeli befektetőnek, ha stoppol.

microsoft 58$-ról jött le 19$-ra
intel 73$-ról jött le 16$-ra

és még lehetne sorolni.

Citibank az 55$ körüli csúcsáról esett le egészen 1$-ig. most 4$ körül van. kiváncsi vagyok mikor lesz újra 55$, ha egyáltalán lesz újra annyi….

és végül vakmajom gondolatai a stoplossról: http://vakmajom.hu/?doc=stoploss
WiZARD nem elérhető   Válaszol idézettel