Téma: ForexEgyetem
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-09-01, 10:42   #1286 (permalink)
Leonidas
Szenior tag

Leonidas logója

Összes hozzászólás: 102
Hírnév szint: 2
Leonidas a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel fogalmam sincs arról a tudásszintről amivel rendelkezel, igyekeztem az elméletét leírni. A gyakorlatban igazad van, a hírekre sokszor ellentétesen reagál a piac. De mindenképpen szükséges tisztába lenni vele, hogy a kamatnak mi köze van az árfolyamhoz. Enélkül azt sem tudjuk, hogy a piac most éppen fordítva reagál-e.
Azzal is egyetértek, hogy vannak olyan kereskedési tecnikák, aminél ezek szükségtelen infók. De ha már az ember valamivel foglalkozik, igyekszik megismerni a mozgatórugókat.

Ez így van, és éppen ezért érdeklődtem a jegybanki alapkamat felől, mert számomra fontos, hogy mi miért történik, hisz abból tudom majd eldönteni, hogy mi az a hír vagy esemény, ami nagy valószínűséggel a dorexre is hat. Pl. az én tapasztalatom szerint a havi USA munkanélküliségi adat, erős hír. Az usdjpy-ből rendszeresen kivett, majd ment tovább a jó irányba. Ezért úgy döntöttem, hogy ez előtt a hír előtt két-három órával már nem nyitok pozit, mert ha be is jön a trendirányú mozgás, egy hirtelen elmozdulás kivesz a poziból. Ez a hír általában fél háromkor jön ki, így a négy órás H4-es gyertyára már adok. A jegybanki alapkamatot illetően a tudásszintem nem nagy, ezért minden részletes leírásnak örülök. Köszi a te válaszodat is.
Leonidas nem elérhető   Válaszol idézettel