Hogyan kezdjem?
Üdv mindenkinek!
Szeretnék elkezdeni tőzsdézni. Mindezek előtt azonban szeretném megtanulni az alapokat és pénzemnek csupán 30-40%-át fektetném be majd a tőzsdén.
Érdekel minden lehetőség, így a magyar és külföldi tőzsde, sőt a FOREX is.
Alap ismereteim úgy gondolom megvannak, igaz a haladó szekció kifejezéseit nem ismerem mind.
Több internetes oldalt kinyomtattam és munkába menet olvasgatom. Tervezek venni egy könyvet is. Melyiket ajánljátok?
Ezt követően mi a következő lépés? Úgy tudom nem a bankban érdemes nyitni az értékpapír számlát. Hagyományos vagy internetes céget ajánlotok?
Én személy szerint jobb szeretem a személyes kontaktust, de gondolom pár százezer forint miatt senki nem fog körülugrálni. Egyáltalán hogy megy ez? Adnak hasznos tanácsot a hagyományos cégek?
Arra gondoltam már a kezdetekkor vennék 50.000 forintért részvényt és azzal próbálgatnám a tőzsdézést. Ez a pénz még nekem szerencsére nem akkora, hogy súlyosan érintene akár az egész elbukása.
Ezt milyen ötletnek gondoljátok?
Ha ezzel a pénzzel tőzsdézve fél évig tanulok és úgy érzem már legalább utólag tudom mi miért történik, akkor vágnék bele.
Ez a mostani időszak mennyire kedvez a kezdéshez?
Köszönöm a válaszokat!
Becker
|