Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-02-03, 20:15   #1 (permalink)
Becker
Tag

Összes hozzászólás: 38
Hírnév szint: 4
Becker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Hogyan kezdjem?

Üdv mindenkinek!

Szeretnék elkezdeni tőzsdézni. Mindezek előtt azonban szeretném megtanulni az alapokat és pénzemnek csupán 30-40%-át fektetném be majd a tőzsdén.
Érdekel minden lehetőség, így a magyar és külföldi tőzsde, sőt a FOREX is.

Alap ismereteim úgy gondolom megvannak, igaz a haladó szekció kifejezéseit nem ismerem mind.

Több internetes oldalt kinyomtattam és munkába menet olvasgatom. Tervezek venni egy könyvet is. Melyiket ajánljátok?

Ezt követően mi a következő lépés? Úgy tudom nem a bankban érdemes nyitni az értékpapír számlát. Hagyományos vagy internetes céget ajánlotok?
Én személy szerint jobb szeretem a személyes kontaktust, de gondolom pár százezer forint miatt senki nem fog körülugrálni. Egyáltalán hogy megy ez? Adnak hasznos tanácsot a hagyományos cégek?

Arra gondoltam már a kezdetekkor vennék 50.000 forintért részvényt és azzal próbálgatnám a tőzsdézést. Ez a pénz még nekem szerencsére nem akkora, hogy súlyosan érintene akár az egész elbukása.
Ezt milyen ötletnek gondoljátok?

Ha ezzel a pénzzel tőzsdézve fél évig tanulok és úgy érzem már legalább utólag tudom mi miért történik, akkor vágnék bele.

Ez a mostani időszak mennyire kedvez a kezdéshez?

Köszönöm a válaszokat!

Becker
Becker nem elérhető   Válaszol idézettel