Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-12-16, 16:18   #123 (permalink)
moneymentor
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-04-23
Összes hozzászólás: 1.308
Hírnév szint: 6
moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Na igen. Bár nem érdemes úgy vitázni egy könyvről, hogy egyikünk se olvasta
Kölcsönkaptam, ezért végigolvastam a könyvet.

Nem igazán változott a véleményem.
Az „osztalékból szabadon” cím ügyes figyelemfelkeltő marketingfogás.

Ilyen célból azok számára lehet érdekes, akik komoly összegeket, minimum 20-30 év távlatában (de inkább örökre), 30-50 amerikai részvénybe akarnak fektetni úgy, hogy szinte minden fontos kérdésben csak a rendszeres osztalékra fókuszálnak (kvázi DCF modell), egyéb tényezőkre (pl. árfolyam) kevésbé.

Előnye, hogy „szakdolgozatként” jól összefoglalja a dividend growth investingnek nevezett irányzat elméletét, amit maga a szerző is elhatárol a value investingtől (értékalapú befektetéstől).

Hátránya, hogy néhány logikai hiba mellett iszonyúan sokára derül ki, ha tévedtél. Magának az írónak se lehet 20-30 év tapasztalata korából és néhány éves befektetői múltjából következően.

Olyan ez, mintha könyvet írnánk és tanfolyamot szerveznénk arról, hogyan lehet shortolni 20-30 évre pl. az usdhuf-t csak a kamat miatt (carry trade), és ne is törődjünk vele, ha közben már duplájára emelkedett az árfolyam néhány év alatt…

Megsúgom, én továbbra sem fogok így befektetni (legfeljebb a fundamentális elemzés során ilyen szemmel is ránézek az osztalékra). De nem vagyok érdekelt abban sem, hogy bárkit lebeszéljek a könyvről, vagy a tanfolyamról.
moneymentor nem elérhető   Válaszol idézettel