Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-06, 20:30   #8 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
dixo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még egy kérdés: a 40 Ft-os névérték mit jelent? Ha 750-938 Ft a papír darabja, akkor mit takar a 40 Ft-os névérték?
A 40 Ft névérték az az összeg amit az értékpapíron feltüntetnek. Részvény esetében adott a jegyzett tőke, és a 40Ft az abból való részesedés mértékét jelzi. Vagyis azt, hogy ha a részvény tulajdonosa vagy bizonyos darabszámmal akkor az általad birtokolt részvények névértékének összege és a jegyzett tőke arányában gyakorolhatod a tulajdonosi jogaidat. Ilyen tulajdonosi jogok például a szavazat vagy az osztalék.

Ha ez kötvény lenne, akkor a hitel összegét határozná meg. Vagyis 40Ft hitelt biztosítottál a cégnek kötvényenként, amire aztán majd kamatot fizet neked.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel