Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-18, 15:16   #8 (permalink)
moneymentor
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-04-23
Összes hozzászólás: 1.308
Hírnév szint: 6
moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
XMMA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egyébként, előre mondom, hogy semmilyen szempontból sem hoz megváltást az opciós kereskedés bármelyik kereskedési típushoz, termékhez képest.
Biztos az oktatói, mentori gének miatt van , de szerintem ha így állunk neki, akkor ebből a topicból se fogunk sokat tanulni. Próbáljunk meg inkább beszélgetni az opciókról.

pl.
Az összetett opciós stratégiák alapstratégiákból épülnek fel. Kezdjük tehát az elején:

LC - Long Call
Bika piacra számítva azért vesz valaki LC opciót (ennek meghatározott ára van, ez a prémium), hogy majd joga legyen profitálni az emelkedésből.

Nézzük a hozzá kapcsolódó ábrát: nem hasonló ez ahhoz, amikor fix Stop Loss-szal (SL), Profit Target (PT) nélkül longolunk?
Tehát a hagyományos tradingben akár kisebb poziciókkal, kisebb kockázattal is tudunk ilyesmit tradelni. Nincs időkorlát és azt is tudjuk, hogy az ár soha nem szép egyenesen emelkedik, tehát csak elvileg korlátlan a nyereség.

SC – Short Call
Bika piacon vagyunk, de kell olyan a másik oldalon, aki inkább esésre, korrekcióra számít. Ő adja el nekünk a LC opciót a prémiumért. Ez az ő fix nyeresége, viszont a kockázata korlátlan, ha mégis emelkedik a piac és élni akarunk LC-ben vásárolt jogunkkal.

Nézzük az ábrát: nem hasonló ez, mint amikor valaki minimális PT-vel és SL nélkül shortol?
Traderként tudjuk, hogy ez veszélyes. Nagyon nagy találati arány kell a sikerhez, különben elég egyetlen rossz kötés. Ezért jól kell tudni elemezni és a várható irányt belőni.

(Medve piacon hasonlóan működik az SP, LP)

Vélemény? Ki mikor alkalmazná hagyományos kereskedés helyett a LC, SC stratégiát és hogy menedzselné? Örülnék, ha a profi opciósok megmutatnák, hogy időérték és egyéb tényezők figyelembe vételével hogyan lehet ebből többet kihozni…
Csatolt képek
  
moneymentor nem elérhető   Válaszol idézettel