Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-18, 22:52   #11 (permalink)
stingy
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 386
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Vélemény? Ki mikor alkalmazná hagyományos kereskedés helyett a LC, SC stratégiát és hogy menedzselné? Örülnék, ha a profi opciósok megmutatnák, hogy időérték és egyéb tényezők figyelembe vételével hogyan lehet ebből többet kihozni…
Én long call-t akkor kötnék, ha a volatilitás a padlón van, opciók olcsók, és hosszú távon várható némi piaci turbulencia.(vihar előtti csendben).
Vagy, ha az opciós stratégiában a rv-t helyettesíteni akarod call-al, hogy kevesebb tőkét kössön le, mintha megvennéd a rv-t.
egyébként nem nagyon foglalkoztam sima opció vétellel, mert nem igazán éri meg.

call kiírás: egyik legismertebb formája a covered call,ezt a mai napig kötöm olyan esetben, emelkedésre számítok, de szeretnék még némi opciós prémiumot is zsebre tenni. itt ált otm-eket írok ki, ritkábban atm-et.

naked call, put akkor kifizetődő, ha magas a vola, drágák az opciók, ilyenkor mind az idő, mind a vola csökkenés neked dolgozik.
de nyilván ehhez kell a legtöbb tapasztalat, mert a veszteség korlátlan.
régebben gyorsjelentés előtt írtam ki otm call-t és put-ot, annak függvényében, hogy mekkora elmozdulást produkált a rv-az előző 2-3 évben ezeken a napokon.
elég stresszes meló, mert aftermarketben nézni kell a rv ár elmozdulást, és ha gond van az opció alá kell venni v. adni az alapterméket.
tehát a naked call-ból lesz pl. covered call, a put-ból meg covered put.
de ha jól választod meg a strike price-t, akkor ezzel nem kell foglalkozni, ha csak a vola kiárazódik másnapra, már az hoz a konyhára, de sokszor mindkét láb elértéktelenedik, és mindkét prémium a zsebben.
no, ennyit mára.
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel