Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-21, 10:45   #14 (permalink)
moneymentor
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-04-23
Összes hozzászólás: 1.308
Hírnév szint: 6
moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
stingy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én long call-t akkor kötnék, ha a volatilitás a padlón van, opciók olcsók, ...

naked call, put akkor kifizetődő, ha magas a vola, drágák az opciók, ilyenkor mind az idő, mind a vola csökkenés neked dolgozik.
Örülök, hogy elindult egy értelmes eszme-csere, amiből tanulhatunk.

1. LC esetén van néhány dolog, ami nem szimpatikus. Az egyik pl., a kötöttebb pozícióméretezés, a másik, hogy a prémiumot ki KELL fizetni.
Hagyományos kereskedésben rugalmasabb a pozíció méretezés (CFD-nél a tőke is optimálisan használható a margin, tőkeáttétel miatt), és a kereskedés összköltsége is (a SL rugalmasan akár nullába, vagy követő stopként pluszba is húzható). Ráadásul a „vihar előtti csendben” összeszűkül az ár, viszonylag kis SL-szal megjátszható a dolog.
Akkor látom jobbnak a LC-t, ha ugyanakkora pozícióméretnél, ugyanazon az áron kisebb a prémium, mint az optimális SL-szal elbukható pénz. Van ilyen? Ehhez konkrét számpéldákat kellene megnéznünk, de egyelőre úgy tűnik, ezt az opciós stratégia nem feltétlenül jobb, mint hagyományos alternatívája.

2. Naked call-nál kijött néhány kép a google-ban, ami feldobta a napomat… De a betbulls is úgy magyarázza, hogy ez tulajdonképpen a fent már elemezgetett Short Call SC (ez a sokféle név teszi bonyolulttá és misztikussá az opciózást.)
Mint írtam, szerintem a SC megbízható elemzői hátteret igényel, mert nem veszélytelen. Te erre azt válaszoltad, hogy „A prémium nyilván nem azért annyi amennyi, mert aki kiír, az nagyon szeret bukni.Ha annyit mondok, hogy az opciók 80-85%-a értéktelenül jár le, akkor az elég jó találati arány?”
Ezt úgy is lehet érteni, hogy a LC drága, és 80%-ban nem is érdemes érvényesíteni a megvett jogokat? Hm. Nincs itt akkor valami trükk?
Azt már mástól is hallottam, hogy opciót inkább kiírni érdemes a kockázat ellenére is (nem venni). No de ez nulla összegű játék, akkor működik, ha mindkét oldalon van játékos, aki esélyt lát a nyereségre.

folyt.köv.
Csatolt képek
 
moneymentor nem elérhető   Válaszol idézettel