Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-24, 01:12   #18 (permalink)
stingy
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
jedilovag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Call:
Nekem jogom lesz megvásárolni az adott termékre kiírt opciót, az opció lejáratáig. Megveszem A pontban lejár az egész B pontban. Az opciós jogoknak időtartalmuk van, ha az megszűnik akkor a jog is elveszik. Viszont, én eladhatom bármikor amikor úgy gondolom, hogy az opcióm megfelelő profitot hozott C pont.

PUT:
Jogom lesz eladni a termékre kiírt opciót a lejáratáig. Megveszem a jogot A pontban, lejár az egész B pontban. Ha úgy gondolom, hogy megfelelő a prémiumom akkor eladhatom C pontban.

(Arról nem is merek írni mi történik akkor ha véletlenül nem szabadulunk meg az opcióinktól a lejárati idő előtt, mert csak rémtörténeteket hallottam róla!
Kezdjük a végén: mi történne, semmi.ha elértéktelenedik a vásárolt opció, akkor nem történik semmi azon kívül, hogy buktad a prémiumot.
Ha meg nem, akkor a kifutás napján zárás előtt zárod a pozit.9-óra után már az aznapi lejáratoknál a fű se nő.
Gondolom a rémtörténetek a végrehajtott opciókról szólnak. Erről nem tudok nyilatkozni, mert mindig zártam kifutás előtt. de gondolom ha nem zársz, akkor
a bróker végrehajtja, és megkapod az alapterméket adott áron.(ez akkor gáz, ha nincs elég tőke)


Jogokat kicsit kevered
nem az opciót lesz jogod eladni (az csak lehetőség, ha vki megveszi tőled) hanem az alapterméket a meghatározott áron.

call: vételi jog: az opció kiírója köteles legkésőbb a lejáratkor az alapterméket a meghatározott áron(ez a strike price) eladni az opció vevőjének.
put: eladási jog: az opció kiírója köteles meghatározott áron az alapterméket megvenni az opció vásárlójától.
opció vásárlással jogot vásárolsz, kiírással kötelezettséget vállalsz.
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel