Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-26, 13:32   #21 (permalink)
C@maro
Szenior tag
 
Csatlakozott: 16-03-19
Hely: Felvidék
Összes hozzászólás: 1.915
Hírnév szint: 4
C@maro már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.C@maro már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezek opciók? Nem csak CFD-k, ami mögött valamilyen opció áll?
A CFD szó jelentése contract for difference. A CFD kereskedés lehetővé teszi, hogy pozíciót vegyen fel egy eszköz értékére arra spekulálva, hogy emelkedni vagy esni fog az ára. Fontos megjegyezni, mivel derivatív termékekről van szó, pozíció nyitása esetén nem fog ténylegesen a tulajdonába kerülni a mögöttes termék. Így elkerüli a tradicionális fizikai kereskedés során fellépő költségeket, így mindösszesen Ön ténylegesen csak annyit tesz, hogy a mögöttes termékek árjegyzésével kereskedik.
A kontraktus maga egy szerződés két fél között a nyitó és záró árfolyam közötti különbség cseréjéről, ezért is hívják, hogy „szerződés a különbözetről” (contract for difference).
CFD kereskedés működése
A kereskedés más hagyományos módjaival ellentétben, a CFD kereskedés lehetővé teszi, hogy az árfolyamok emelkedésekor és zuhanásakor egyaránt profithoz juthasson.

Na... erre szoktam én mondani, hogy kakiszöveg, csak arra jó, hogy nyakkendőben előadd, beetetőnek.... de ilyen a világ!
Tehát: éppúgy kereskedhető lejártáig, mint a deviza vagy bármi más. – nincs: más hagyományos módjaival ellentétben... veszed, eladod, lezárod, elveszted, - vagy nyersz vagy vesztesz, esetleg döntetlen... volt forgalom de semmi más, mint a parkban sétáló 2 vállalkozóknak... de ez már vicc kategória.

Mert ugye, mi is történik ha el akarok adni valamit A VALÓ VILÁGBAN?
Én vagyok az eladó: Van 100 kg almám – kilója 100 Ft ... szemben a vevők (alkuszok), akik esetleg OLCSÓBBAN szeretnék megvenni... adod vagy nem adod... jön egy uraság és felkinál érte 120 Ft-t, hát perszehogy odadom! (nem keverem bele az esetleges olcsóbban kináló eladót)

Viszont mi történik a virtuális tőzsdei kereskedésen? ... nem kell senkinek a 100 Ft-os almád, mert ők CSAK magasabb áron akarnak venni és nyomják fel az árat... Te pedig állsz és gongolkodsz, mert anyád azt mondta, hogy 80Ft alatt ne add!!! ... jó lesz a malacoknak... az ár már 200 Ft-ra pipegte fel magát, és te összepakolsz, mert az magas ár... annyiért Te nem adhatod, megver anyád érte.
Leforditva Vételre: ... apád azt mondta, hogy 180 – max 200 ért vehetsz almát, és lesed van e olyan árfekvésben alma, megállapitod: NINCS és hazaballagsz alma nélkül... a görbebotjára támaszkodó apóka megjegyzi: Ennyi ostoba embert én még nem látam egyrakáson!

Valójában, MI TRADEREK mást sem csinálunk, mint generáljuk a virtuális tőzsdei mozgást, tippelgetünk LE vagy FEL... ha eltaláltad az irányt, akkor megkapod az árkülönbözet rádeső részét mielőtt jön a teleszkópos botjával a SL vadász Manó a beetetős mozdulataival és hirtelen az ellentétes irányba döf a kinyújtott bottal, persze előtte átfuttatta az agyacskájában, hogy hol is van, milyen szinten a nyereség. Aztán megint jön a beetetős időszak egy szűkebb mozgástérben (ahol én szivesen halászok) és lesi, hogy hová megy a számára NYERESÉG.
Nyereséges akkor vagy, ha a 100 Ft-os almát 60-ért adod Eladásnál, vagy olcsóbban, csak NE 100-ért vagy magasabban add. Szó mi szó... ez az én paraszti eszemnek 1 eszement kereskedés.

Engem nem érdekel a köritésduma, az eszmefuttatások a tőzsdei kereskedésről, sem az indikátorok... ne akarja senki és semmi megkeverni az agyam (persze erre szükség van, mert akkor ki rakna be pénzt, ki vásárolna indikátorokat, ki mene el az agitáló előadásokra, miből élne a JOODUMÁJÚ bróker a tőzsdei elemző???).
Megpróbálom megfogadni a tanácsod és felkészülök rá, viszont én sem szeretnék senkit befolyásolni. A már megtörtént dolgokról pedig litániákat lehet mesélni, elemezni... akár 1 festményről is.
C@maro nem elérhető   Válaszol idézettel