Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-05-27, 14:48   #27 (permalink)
moneymentor
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-04-23
Összes hozzászólás: 1.310
Hírnév szint: 6
moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.moneymentor elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
jedilovag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel végigmentem a teljes opciós tananyagon, és annyi tudás van a fejemben, hogy semmit nem tudok vele kezdeni, emiatt elkezdem rendszerezni a dolgokat. Semmit nem értek, semmiről nem tudok mondani semmit.
Szóval valahonnan onnan kezdem, hogy, eladás, vétel. Opciós területen ezt ugye call-nak, put-nak nevezzük. De mi is ez a call és a put?
Nem akarok én a „nagy megmondóember” lenni ebben a témában (mert alapvetően nem opciózom, és másoknak biztos több tapasztalata van, amit szívesebben olvasnék), de szerintem felesleges drága pénzért olyan tanfolyami anyagot vásárolni, amiből az alapfogalmakat se lehet megérteni.

Ajánlani tudom opciókkal kapcsolatban (is) a Perfekt Kiadó Tőke- és pénzpiacok című könyvét (3390 Ft) és a betbulls ingyen letölthető anyagait.

Az eladás egyébként itt is Short.
A vétel itt is Long.
Call, a vételi jog.
Put, az eladási jog.
Prémium az ügylet ára. Jogosult/vevő adja, kötelezett/kiíró/eladó kapja.
Tehát pl. Long Call - a prémiumért venni egy vételi jogot.
moneymentor nem elérhető   Válaszol idézettel