Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-07-30, 14:58   #36 (permalink)
TPG
Új tag
 
Csatlakozott: 13-04-14
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 6
TPG a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
TPG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem az a fontos hogy milyen alaptermékhez passzol a stratégiád. Én /CL, /NG, /ZB, ezekkel az alaptermékekkel kereskedek. Ismerni kell az alapterméket és figyelni a híreket. Persze az is nagyon fontos, hogy a benyitott poziciok milyen messze vannak az alaptermék árától. Én csak biztonságos elég messze lévő poziciokat adok el, és nagyon szigorúan zárom ha eléri a nem kívánatos szintet! Mivel elég messze vagyok az alaptermék árától ezért csak elég nagy elmozdulás okozhat bajt. Plusz, másként kezelek egy 50-60 napos poziciot, és másként egy 10-20 naposat!
Lehet alkalmazni védelmeket is, de elsősorban csak eladok(persze csak ha a volatilitási szabály engedi) de időközben át lehet variálni, és venni elé pozikat........
Van lehetőség riasztás beállítására egy neked fontos szintre, értékre és akkor ott tudsz lenni. Nekem még nem volt rá szükségem, de ha valaki több profitra törekszik és ezért közelebbi pozikat vesz fel, akkor érdemes alkalmazni. Közelebb vagy az alaptermékhez, akkor az ár változásra érzékenyebb lesz, ezért hamarabb be kell esetleg avatkozni, módosítani. Ilyenkor hasznos lehet a riasztás.
Ami még fontos lehet az a diverzifikálás. Több számlán, több brókernél kereskedsz, több alapterméken.
TPG nem elérhető   Válaszol idézettel