Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-08-06, 15:25   #42 (permalink)
Lizardman
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-06-12
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 219
Hírnév szint: 9
Lizardman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Lizardman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Nesty eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Agytrabant kolléga leírta mire gondoltam, ezúton is köszönöm neki.
Lejárat közelében a gamma gyorsulása egyre nagyobb, ezért kihatással van a deltára.
Az időérték az utolsó 30 napban jóval lassabban esik ki deep OTM strike-ok esetén mint 60-30 nap között, ezért az lehet közöttünk a lényeges szemléletmódbeli különbség, hogy én ugyanazt a margin-t nem dolgoztatom kevesebb prémiumért.
Ez, ahogy leírtad, így igaz. Viszont, abban az esetben, ha elmászik az árfolyam, vagy éppenséggel megnő a volatilitás és mondjuk pár ezer lebegő mínuszban vagy a 25. napon is (de még bőven a sávodon belül), kötve hiszem, hogy le fogod zárni, csak azért mert...
Sok minden közrejátszik abban, hogy az ember le tud-e zárni egy 60 napos opciót félidőnél. Plusz még az, hogy az ember az alap kitűzött profit hány %-nál mondja azt, hogy köszönöm, nekem ez elég volt, itt bezárom. Ez is mindenkinél más szint.
Én spec csak és kizárólag 80% körüli profitzárást csinálok, HA jóval előbb akarom bezárni az adott pozit. Ha mondjuk csak 50%-nál tenném, akkor alapból a költségeim is növekednének (a vétel-eladás miatt), miközben a profitom alig, vagy egyáltalán nem. Persze, jó dolog, hogy véded a margin-t és a tőkét, de csak azért nem fogok lezárni egy pozit mert elérte a 30 napot, de mondjuk csak a teljes profit 50-60%-át hozta be. Akkor inkább hagyom futni, lehet 1 hét alatt eléri a 80-at, aminél pedig már én is zárok.
Lizardman nem elérhető   Válaszol idézettel