Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-21, 00:43   #28 (permalink)
viskia
Tag
 
Csatlakozott: 09-05-10
Hely: kom-egom
Összes hozzászólás: 89
Hírnév szint: 10
viskia a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mindenhol az képezi vita tárgyát, hogy ér-e 938 ft-ot a CIG részvények darabja. Mert ugye az a gyakorlat, hogy az első-második kereskedési napon szignifikánsan felhúzzák a részvényt, nem ritka, hogy megkétszereződhet, vagy akár meg is háromszorozódhat a részvény ára. De most, ebben az esetben sok okos pénzügyi elemző kételkedik.
Na de!
Emlékezzetek vissza, amikor az RFV tőzsdére ment, nem is olyan rég, ugyan így, mint most a CIG esetében, részvényt lehetett jegyezni. Akkor is gondolkodtam rajta, hogy kellene pár száz darabot legalább, aztán az első kereskedési napon megválok tőle, ha 50%-ot felmegy, az is jó, de gondoltam előtte megnéztem, hogy mivel foglalkozik az RFV, nem ugrok fejest a vízbe. Pontosan az RFV profilja: önkormányzati megrendelésre, fűtésrendszerek korszerűsítése. Na mondom, önkormányzati megrendelés! Én ebbe egy forintot nem teszek, az önkormányzatok éppen, hogy működni tudnak annyira szűkös a költségvetésük, a legcsóróbbak az egész közigazgatásban, nemhogy még egy részvénytársággal fűtésrendszereket korszerűsíteni...
na mindegy, a lényeg, jobbnak láttam kimaradni, nem láttam benne a sztorit. De hiba volt nem jegyezni RFV-t, mert ugyan a pontos számokra már nem emlékszem, de az első-második kereskedési napon szépen felhúzták a papírt. hogyha az RFV meg tudta csinálni, akkor a CIG?
viskia nem elérhető   Válaszol idézettel