Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-09-23, 14:44   #2 (permalink)
smk
Szenior tag
 
smk logója
 
Csatlakozott: 10-02-11
Összes hozzászólás: 827
Hírnév szint: 10
smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

üdv,
javaslom átolvasásra az alábbi fórumot, talán találsz benne hasznos infókat:
Buy and Hold

"Nehéz eligazodni az ETF-ek között...." vannak olyan oldalak, ahol mindenféle szűrési módszerrel tudsz válogatni közöttük. Google a barátod.

"Az elért hozamot osztalékként kifizető ETF-ek esetében a hozam újbóli befektetése költséges"
Szerintem ez alapján ne zárd ki az ETFek nagy részét. Az összesített hozamodat minimális mértékben csökkenti csak, ha nem azonnal, hanem évente 1-2 alkalommal forgatod vissza az osztalékjövedelmet. Ennek meg nem annyira vészes a költsége.

"...melyikben lehet maradéktalanul megbízni."
Maradéktalanul egyikben sem. Lenyúlhatja a pénzed az ETF kibocsájtó, a brókercéged, az állam (bármelyik), csődbemehetnek az ETFben levő cégek, de akár hazafelé menet agyon is verhet egy ómigráns. Én 10-20 millió forintnál nagyobb értéket nem tartanék egy brókercégnél, és 20-30 millió Ftnél többet nem raknék egy ETF kibocsátó cég termékeibe. Nem szabad túlzásba vinni a paranoiát se, mert annak költségei vannak.
Én VWO, és két SP500as ETF között osztom meg a tőkémet, az jelenlegi SP500asok helyett hamarosan valami jobban szektordierzifikált USA ETFet fogok keresni.
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések